FM: Latvija par 80% izpildījusi EK deklarējamo ES fondu izdevumu mērķi 2019. gadam

Finanšu ministrija (FM) ir iesniegusi Ministru kabinetā ikmēneša informatīvo ziņojumu par Kohēzijas politikas Eiropas Savienības (ES) fondu investīciju progresu.

Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, ir ievērojami palielinājies investīciju temps ES fondu projektos. Latvija 2018. gadā ir ar uzviju sasniegusi Eiropas Komisijai (EK) deklarējamo izdevumu mērķa apjomu, kā arī jau janvārī par 80% izpildījusi šī gada mērķi.

“Šis ir laiks, kad visu iesaistīto komandas darbs ES fondu rūpīgā plānošanā un uzraudzībā vainagojas ar redzamiem rezultātiem. Projektos notiek aktīva attīstība – būvniecība, ražošana, apmācības un pētniecība. Šobrīd projektu īstenotāji rada tās pārmaiņas, ar kurām droši varam lepoties gan jau pabeigtos projektos, gan sekojot investīciju gaitā. Sasniegumi nu jau vairākos plānošanas periodos liecina, ka Latvijā mēs protam saskatīt un izmantot Kohēzijas politikas investīciju iespējas, efektīvi pārvarot dažādus izaicinājumus,” skaidro finanšu ministrs Jānis Reirs.

Pilnu ziņu skatīt Finanšu ministrijas mājaslapā: https://www.fm.gov.lv/lv/aktualitates/jaunumi/es_fondi/59831-latvija-par-80-izpildijusi-ek-deklarejamo-es-fondu-izdevumu-merki-2019-gadam

Pievienot komentāru