PAGATAVOŠANA.
1. Iegādājieties tomātus (aptuveni viena izmēra).
2. Tomātus nomazgājiet un ievietojiet iepriekš sterilizētā trīs litru burkā.
3. Uzvāriet ūdeni un pārlejiet to pāri tomātiem. Pēc 5 – 7 minūtēm, kad tomāti būs nosēdušies, pārlejiet ūdeni atpakaļ katliņā.
4. Lai pagatavotu marinādi vienai trīs litru burkai, pievienojiet ūdenim sāli, cukuru, krustnagliņas, melnos piparus, sarkanos maltos piparus, lauru lapas un attīrītu ķiploku.
Lasi arī: Gardākā tomātu konservēšanas recepte – tik gardi, ka vienā momentā viss tiks apēsts
5. Kad ūdens sāk vārīties, pievienojiet arī etiķa esenci un degvīnu.
6. Marinādi lejiet burkā ar tomātiem, aizskrūvējiet to ar vāciņu un apgrieziet otrādi.