Neredzamais ābolu pīrāgs ieguva savu nosaukumu pateicoties tam, pīrāga pamatmasa – lielas ābolu šķēles, nav redzamas un pazūd nelielā mīklas daudzumā.
Nogriežot pīrāga gabalu, tu redzēsi desmitiem plānu ābola šķēlīšu, bet pats pīrāgs būs ļoti sulīgs.
Sastāvdaļas:
- 1 ēdamkarote konjaks
 - 90 ml piens
 - 10 g cepamais pulveris
 - 160 g cukurs
 - 60 g milti
 - 4 āboli
 - 3 olas
 - 2 ēdamkarotes saulespuķu eļļas
 - 2 ēdamkarotes sviests
 - 3 ēdamkarotes valrieksti
 
Kā pagatavot:
- 2 olas sakuļ ar 80 g cukura. Pievieno izsijātus miltus un cepamo pulveri. Pievieno saulespuķu eļļu, pienu un konjaku.
 - Ābolus notīrīt un sagriezt ļoti plānās šķēlēs. Pievieno ābolus mīklai.
 - Ieliec mīklu formā, kuras diametrs ir 18 cm, cep 30 minūtes 200 grādu temperatūrā.
 - Pārlējumam savieno 1 olu, 2 ēdamkarotes kausēta sviesta un 80 g cukura. Izņem karstu kūku no cepeškrāsns un pārlej. Pa virsu uzliec valriekstus. Cep pīrāgu vēl 10-15 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē kūku pilnībā. Labāk uz nakti ievietot ledusskapī.
 
Labu apetīti!

        
[…] Lasi arī: Cik ilgi es meklēju šo recepti! “Neredzamais” ābolu pīrāgs. […]