Cik ilgi es meklēju šo recepti! “Neredzamais” ābolu pīrāgs.

Neredzamais ābolu pīrāgs ieguva savu nosaukumu pateicoties tam, pīrāga pamatmasa – lielas ābolu šķēles, nav redzamas un pazūd nelielā mīklas daudzumā.

Nogriežot pīrāga gabalu, tu redzēsi desmitiem plānu ābola šķēlīšu, bet pats pīrāgs būs ļoti sulīgs.

Sastāvdaļas:

  • 1 ēdamkarote konjaks
  • 90 ml piens
  • 10 g cepamais pulveris
  • 160 g cukurs
  • 60 g milti
  • 4 āboli
  • 3 olas
  • 2 ēdamkarotes saulespuķu eļļas
  • 2 ēdamkarotes sviests
  • 3 ēdamkarotes valrieksti

Kā pagatavot:

  1. 2 olas sakuļ ar 80 g cukura. Pievieno izsijātus miltus un cepamo pulveri. Pievieno saulespuķu eļļu, pienu un konjaku.
  2. Ābolus notīrīt un sagriezt ļoti plānās šķēlēs. Pievieno ābolus mīklai.
  3. Ieliec mīklu formā, kuras diametrs ir 18 cm, cep 30 minūtes 200 grādu temperatūrā.
  4. Pārlējumam savieno 1 olu, 2 ēdamkarotes kausēta sviesta un 80 g cukura. Izņem karstu kūku no cepeškrāsns un pārlej. Pa virsu uzliec valriekstus. Cep pīrāgu vēl 10-15 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē kūku pilnībā. Labāk uz nakti ievietot ledusskapī.

Labu apetīti!

COMMENTS

Pievienot komentāru