Granātābolu mizu vērtīgākās īpašības; veselām smaganām, matiem un ādai!

 

Granātābolu cienītāji bieži vien nemaz nenojauš par granātābolu mizu vērtīgajām īpašībām, lietojot uzturā tikai sēkliņas. Mēs pilnīgi noteikti iesakām neizmest arī mizas!

Kāpēc?! Jo granātābolu mizas satur ļoti daudz vērtīgu minerālvielu, dabisku antioksidantu un citu vērtīgu komponentu, bet tie visi ir bezgala svarīgi cilvēka organismam! Lūk, esam apkopojuši granātābolu mizu vērtīgākās īpašības!

Lasi vēl: 7 vērtīgākās mandarīnu mizu īpašības; stiprina imunitāti un palīdz cīņā ar bezmiegu!

 

1. Veicina brūču un apdegumu dzīšanu

Par granātābolu mizu pretiekaisuma iedarbību zināja jau Hipokrāts. Uz grieztajām un šautajām brūcēm viņš lika drāniņu, kas samitrināta granātābolu mizu nolējumā, un turēja to tur, kamēr brūce sadzija.

Apdegumu gadījumos brūci var noslaucīt ar atšķaidītu granātābolu sulu, bet pēc tam pārkaisīt ar granātābolu mizu pulveri. Reģenerācija tādā gadījumā notiks ātrāk.

2. Apstādina asiņošanu

Spēcīgu menstruāciju gadījumā dzer novārījumu, kas pagatavots uz granātābolu mizu pamata. Ārējai lietošanai vienu tējkaroti granātābolu mizu pulvera atšķaida ar ūdeni līdz izveidojas pasta.

3. Atbrīvo no kuņģa-zarnu trakta problēmām

Lai pagatavotu ārstniecisko tēju vienādās proporcijās nepieciešams: žāvētas granātābolu mizas, ingvers, ķimeņu sēklas, žāvētas piparmētras un zaļās tējas lapiņas. Vienu tējkaroti pulvera aplej ar glāzi ūdens, uzkarsē un vēl pāris minūtes patur uz uguns. Pēc tam ļauj nedaudz ievilkties, atdzesē un pievieno medu. Tas ir pārbaudīts līdzeklis diarejas, dizantērijas, zarnu trakta trauējumu un zarnu gļotādas bojājumu gadījumā. Šāda tēja ir ļoti efektīva arī cīņā ar parazītiem.

Šīs tējas lietošana vairāku nedēļu garumā atnesīs ilgi gaidītos rezultātus, atbrīvojot organismu no salmonelozes, vēdertīfa un holēras ierosinātājiem.

4. Izvada no organisma toksīnus

Granātābolu mizas ir bagātas ar antioksidantiem, kas palīdz aknām no organisma izvadīt visas kaitīgās vielas.

5. Saaukstēšanās gadījumā

Granātābolu mizas ir arī C vitamīna avots. Ar šo mizu novārījumu var skalot kaklu, bet mizu pulvera un himalaju rozā sāls maisījumu (8:1), kas tiek atšķaidīts ūdenī līdz tiek iegūta bieza pasta, ārstē klepu. Šo maisījumu saripina nelielās bumbiņās un lieto (sūkājot izšķīdina) pa vienai 3-4 reizes dienā.

6. Veselām smaganām

Mizu novārījumu lieto asiņojošu smaganu gadījumā, skalojot mutes dobumu. Tas palīdz arī stomatīta gadījumā. Noņem iekaisumu un dezinficē mutes dobumu.

7. Uzlabo matu un ādas stāvokli

Granātābolu mizu skalošanas līdzeklis novērš blaugznas un stiprina matus, kā arī padara tos tumšākus. Mizu pulveris, kas atšķaidīts ar rožūdeni, novērš pūtītes. Tādas maskas mazina arī krunciņas un atjauno ādu.

! Granātābolu mizu novārījumu nedrīkst lietot hronisku aizcietējumu, hepatīta, akūta nefrīta gadījumā, kā arī grūtniecības un zīdīšanas laikā.

Lasi vēl: 6 vērtīgākās apelsīnu mizu īpašības; starojošai sejas ādai un baltiem zobiem!

Pievienot komentāru