Himalaju sāls lampa; dziedniecisks interjera elements!

Lai arī dažas lietas tavās mājās liek tev satraukties (piemēram, nekārtība), citas gluži pretēji – mazina trauksmainību.

Tieši nomierinošās iedarbības dēļ Himalaju sāls lampas kļuvušas tik populāras – nemaz nerunājot par to, ka tās izskatās brīnišķīgi! Kāpēc šīs lampas ir tik īpašas? Kur slēpjas to spēja radīt miera sajūtu?

Esam apkopojuši 8 lietas, kuras tu noteikti līdz šim nezināji par Himalaju sāls lampām. Iespējams, ka pēc raksta izlasīšanas, arī tu gribēsi iegādāties kādu no šīm lampām!

Lasi vēl: Fen-šui noslēpumi; 3 lietas, no kurām steidzami vajadzētu atbrīvoties!

1. Tās sāka izmantot 80. gados

Tu noteikti esi dzirdējis, ka viss reiz atkal atgriežas modē. Himalaju sāls lampa tam ir dzīvs pierādījums. Sākotnēji sāls lampas bija populāras 80. gados un tagad atgriezušās apgrozībā to dziedniecisko un relaksējošo īpašību dēļ – tās ir visai nepieciešamas mūsdienu sabiedrībai, kas ir apsēsta ar tehnoloģijām.

2. Tām piemīt dziednieciska un nomierinoša iedarbība

Pēc šīs lampas izmantošanas, gluži kā pēc negaisa, gaiss būs atsvaidzināts un tīrs. Sāls lampa ģenerē negatīvos jonus, kas neitralizē gaisā esošos toksīnus. Rezultātā mēs elpojam attīrītu gaisu un varam sagaidīt garastāvokļa uzlabošanos, kā arī alerģiju mazināšanos.

3. Jo tumšāka ir sāls nokrāsa, jo augstāka kvalitāte

Ja Himalaju sāls kristāli ir gaiši rozā vai uz tiem ir manāmas melnas nogulsnes, tie iegūti zemākas kvalitātes sāls kristālu raktuvēs.

4. Tās uzkrāj daudz putekļu

 

Kā jau minēts, šīs lampas  ar negatīvo jonu palīdzību attīra gaisu, tieši tādēļ tās piesaista putekļus, netīrumus un putekšņus. Tā ir galvenais iemesls, kādēļ tev biežāk nāksies tīrīt lampas tuvumā esošās virsmas.

Lasi vēl: Fen-šui noslēpumi; Uzzini, ko pilnīgi noteikti nevajadzētu likt uz galda!

5. Tās svīst

Negatīvie joni piesaista arī gaisā esošo mitrumu, tieši tādēļ uz lampas vai virsmas, kur tā novietota, var veidoties mitrums. Lai izvairītos no virsmu bojājumiem, novieto lampu uz mitrumizturīga paliktņa.

6. Himalaju sāls lampas pieejamas dažnedažādās formās

Lai arī vispopulārākā ir ovālas formas sāls lampa, ar koka pamatni, tās pieejamas arī kuba un sešstūra formā vai kā atsevišķi akmens gabali, kas ievietoti groziņā.

7. Tās jāpiemeklē pēc telpas lieluma

Ja vēlies attīrīt gaisu plašā istabā, tev būs nepieciešama liela sāls lampa, bet ja telpa ir maza, tad attiecīgi vajadzīga mazāka izmēra lampa. Ja nepieciešams gaisu attīrīt tikai konkrētā istabas daļā, piemēram, pie gultas, kurā guli, tad ir vērts iegādāties nelielu Himalaju sāls lampu.

8. Tā vienmēr istabā nodrošina patīkamu noskaņojumu

Nav nekā relaksējošāka par lūkošanos uz izgaismotu sārti-oranžu akmeni. Sāls lampa kalpo arī kā glīta naktslampa, turklāt tās gaismā var lasīt grāmatas, nebojājot redzi.

Pievienot komentāru