Iekšlietu ministrs: VUGD un brīvprātīgajiem ugunsdzēsējiem ir jāveido kopīgs modelis, lai strādātu plecu pie pleca

Pirmdien, 25. martā, iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens tikās ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) amatpersonām, kā arī ar brīvprātīgo ugunsdzēsēju organizāciju un pašvaldību ugunsdzēsības dienestu pārstāvjiem, lai runātu par minēto organizāciju attīstību un sadarbību ar VUGD.

“Virziens ir pareizs un arī es uzskatu, ka jāattīsta brīvprātīgo ugunsdzēsēju organizācijas. Ir nepieciešama sadarbība vienam ar otru, lai panāktu pēc iespējas labāko risinājumu konkrētajai situācijai. Ir jāsaprot, kas strādā, kas nestrādā un tieši sadarbība ir tā, kas parādīs labāko sadarbības modeli un esošās situācijas iespējamo risinājumu,” sanāksmē rezumēja iekšlietu ministrs S. Ģirģens.

Lai veicinātu brīvprātīgo ugunsdzēsēju organizāciju un pašvaldību ugunsdzēsēju dienestu attīstību, paredzēts īstenots pilotprojektu, kurā no dažādiem reģioniem tiks izraudzītas piecas brīvprātīgo vai pašvaldības ugunsdzēsēju komandas, kuras tiks apmācītas un iesaistītas mazāk sarežģītu ugunsgrēku dzēšanā un prevencijas pasākumu rīkošanā konkrētajā reģionā.

“Pilotprojekts tiks pilnībā finansēts no VUGD budžeta un tā īstenošana paredzēta divu gadu termiņā. Pēc šī projekta beigām tiks sagatavots ziņojums par projekta rezultātiem un iespējamajiem attīstības virzieniem nākotnē,” sanāksmē pauda VUGD priekšnieka vietnieks pulkvežleitnants Mārtiņš Baltmanis.

Lai uzlabotu situāciju ugunsdrošības jomā Latvijā, Iekšlietu ministrija sadarbībā ar VUGD sagatavoja kon

Pievienot komentāru