Iepazīstinās ar pētījuma par pacientu apmierinātību ar veselības aprūpes pakalpojumu kvalitāti rezultātiem

Pirmdien, 21.janvārī, plkst.12.00 mediju pārstāvji aicināti uz preses konferenci, kurā klātesošie tiks iepazīstināti ar pētījuma rezultātiem par pacientu apmierinātību ar veselības aprūpes pakalpojumu kvalitāti Latvijā.

Preses konferencē piedalīsies:

• veselības ministre Anda Čakša;

• pētījuma veicēji: Aivita Putniņa, PhD, Māris Brants.

Pēc Nacionālā veselības dienesta pasūtījuma* pētnieku grupa ir noskaidrojusi Latvijas iedzīvotāju, kuri pēdējā gada laikā Latvijā ir saņēmuši valsts apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus, viedokli par sniegtu pakalpojumu kvalitāti. Piemēram, pētījumā secināts, ka pacienti visaugstāk vērtē Neatliekamā medicīniskā palīdzības dienesta mediķu un ārstu speciālistu sniegtos veselības aprūpes pakalpojumus. Tāpat augsts vērtējums ir arī ģimenes ārstu darbam.

Vienlaikus ir arī secināts par nepieciešamajiem uzlabojumiem, piemēram, plašāku informācijas pieejamību par veselības aprūpes pakalpojumiem un pacientu tiesībām u.c.

Mediju uzmanībai!

Preses konference notiks pirmdien, 21.janvārī, plkst.12.00 Veselības ministrijā (Brīvības iela 72) 309. telpā. Caurlaides aicinām pieteikt iepriekš pa tālruni 67876106 vai 20388356.

*Pētījums veikts NVD īstenotā un ESF līdzfinansētajā projektā Nr.9.2.3.0/15/I/001 “Veselības tīklu attīstības vadlīniju un kvalitātes nodrošināšanas sistēmas izstrāde un ieviešana prioritāro veselības jomu ietvaros”

Pievienot komentāru