Iespējams, korona vīruss izplatās lielākā attālumā, kā sākotnēji ziņots

Ar koronavīrusu inficētie caur elpošanas ceļiem izplata vīrusa daļiņas līdz pat 2 metru attālumam.

Amerikāņu pētnieki savāca gaisa paraugus koronavīrus slimnieku palātās un atrada vīrusa daļiņas aerosola pilienu veidā. Tas liecina par to, ka runājot vai pat mierīgi elpojot, slimnieks var izplatīt vīrusu, kas ilgstoši paliek gaisā un var tikt nodots no cilvēka cilvēkam.

Nebraskas štata Universitātes jaunākie pētījumi liecina, ka tas, no kā baidījušies daudzi zinātnieki, izrādījies patiesība- vīruss izplatās sīku aerosola pilieniņu veidā, kad inficēts cilvēks mierīgi sarunājas vai elpo. Tādā veidā vīruss saglabājas gaisā un inficē apkārtējos lielākā attālumā kā sākotnēji tika pieļauts, kad sociālā distancēšanās tika noteikta 1,5 m. Izrādās, ka vīrusi, kas var saglabāties tik sīkos smalkas miglas pilieniņos, ilgstošāk saglabājas gaisā un pārvietojas tālāk.

Savācot gaisa paraugus, pētnieki pārbaudīja, vai aerosola pilieni no koronavīrusu pacientu telpām varētu saturēt vīrusa daļiņas, pārnesot paraugus uz īpašiem laboratorijas traukiem.

Piecos no 18 konteineriem SARS-Cov 2, vīruss, kas izraisa COVID-19, ir sācis vairoties. Pētījumi pierādīja, ka vīruss ne tikai spējīgs izplatīties aerosola pilieniņu veidā, bet arī saglabājas gaisā, kur uzturējies inficētais cilvēks, un ir bīstams apkārtējiem. Tas vēlreiz apliecina nepieciešamību, uzturoties sabiedriskās vietā, nēsāt sejas maskas.

Pievienot komentāru