Ikdienas produkti, kas uzlabos zobu un mutes veselību

Beautiful smiling with healthy perfect teeth

Tā kā ikviens no mums lielu savas dzīves laika pavada ēdot, ir labi zināt, kuri ir labākie ikdienā lietotie produkti mutes un zobu veselībai.

Labie ēdieni mutes un zobu veselībai.

Šķiedrvielām bagātie dārzeņi un produkti.

Šķiedrvielām bagāti ēdieni mutei sniedz tīrošu efektu. Tāpat, šķiedrvielām bagātie ēdieni veicina dabisku siekalu izdalīšanos.

Šo produktu lietošana ir nākošais labais solis, pēc labas zobu kopšanas paradumu pielietošanas un laba mutes pH līmeņa uzturēšanas. Tāpēc ir ļoti vērtīgi ēdienkartē iekļaut pilngraudu produktus, kuri ir izteikti bagāti ar šķiedrvielām, kā auzu pārslas, rīsus, lēcas un griķus un dārzeņus.

Siers, piens, jogurts un citi piena produkti. Pienā, sierā un citos piena produktos esošais kalcijs remineralizēs zobus, jeb vienkāršiem vārdiem sakot – atjaunos minerālvielas, kuras zobi zaudējuši saskarē ar citiem ēdieniem.

Tāpat, sieram piemīt īpašības, kuras veicina dabisku siekalu izdalīšanos. Papildus, siers spēj papildus mazināt zema pH produktu ietekmi uz zobiem, tāpēc gabaliņš siera pirms alkoholiskiem dzērieniem, kafijas vai limonādes mazina dzēriena zemā pH ietekmi uz zobiem un mutes dobumu.

Pievienot komentāru