JAUNĀ VIENOTĪBA: veidojot jauno valdību, jāvienojas par galvenajiem darāmajiem darbiem

Partiju apvienības JAUNĀ VIENOTĪBA valdes locekļi un jaunievēlētie Saeimas deputāti kopsēdē pirmdien apsprieda valdības veidošanas sarunas. Kopsēdes dalībnieki vienojās, ka politiskām partijām, kas iesaistītas valdības veidošanas sarunās, ir jāvienojas par galvenajiem darāmajiem darbiem.

“Mēs uzskatām, ka valdības ministru krēslus nevar dalīt, pirms neesam vienojušies par galvenajiem darāmajiem darbiem. Pēc mūsu domām, jaunveidojamās valdības viens no būtiskākajiem uzdevumiem ir eiroatlantiskā kursa saglabāšana, kas līdz šim ir veiksmīgi noturēts. Mūs mulsina, ka šobrīd ir izskanējis piedāvājums ārlietu ministra amatā apstiprināt ierēdni, nevis politiķi,” uzsvēra Krišjānis Kariņš, JAUNĀS VIENOTĪBAS valdes priekšsēdētājs.

Viņš papildus uzsvēra, ka JAUNAI VIENOTĪBAI ir svarīgs arī topošās valdības redzējums par darāmo aizsardzībā, izglītībā, iekšējā drošībā un tieslietās, novadu attīstībā un nevienlīdzības mazināšanā sabiedrībā.

Komentējot 13. Saeimā ievēlēto partiju sarunas kopumā, Krišjānis Kariņš norādīja: “JAUNĀ VIENOTĪBA nepiedalās matemātikas spēlē. Visām partijām, lai arī kura uzņemas līdera lomu, sarunās par nākamo koalīciju vispirms jāvienojas par valdības uzdevumiem un darbiem, kā arī kopīgu rīcības plānu. Budžeta politikai ir jābūt atbildīgai, jaunu nodokļu ieviešana vai valsts parāda palielināšana, lai īstenotu kādus priekšvēlēšanu solījumus, nav pieļaujama.”

Partiju apvienību JAUNĀ VIENOTĪBA veido sešas partijas, to vidū partija VIENOTĪBA, “Kuldīgas novadam”, “Tukuma pilsētai un novadam”, “Valmierai un Vidzemei”, “Jēkabpils reģionālā partija” un “Latgales partija”.

Pievienot komentāru