Kā mēs saīsinām sava telefona mūžu


Iegādājoties jaunu telefonu, mēs vēlamies, lai tas mums kalpotu tik ilgi, kamēr neapniks. Taču bieži gadās, ka šķiršanās pienāk ātrāk un nepavisam ne tādēļ, ka mums tas vairs nepatiktu.

Pastāv 11 galvenās kļūdas, kuras pieļauj ikviens telefona lietotājs, un tieši par tām mēs tūlīt pastāstīsim.

1.Telefons nekad netiek izslēgts
Lai pagarinātu akumulatora mūžu, tas būtu jāizslēdz vismaz reizi nedēļā.
Bez tam, neiesaka telefonu izmantot kā modinātāju. Labāk lietojiet parasto modinātājpulksteni, un telefons jums par to būs tikai pateicīgs.

2.Bluetooth un Wi-Fi režīms ir ieslēgti 24 stundas diennaktī
Atslēdziet nevajadzīgās funkcijas, kad jūs tās nelietojat. Tad telefons tik ātri neizlādēsies un palielinās akumulatora darbaspēju.

3.Jūs lietojat telefonu ekstremālos laikapstākļos
Nelietojiet telefonu ekstremāli augstā vai ekstremāli zemā gaisa temperatūrā. Atrašanās šādos apstākļos būtiski samazina akumulatora kalpošanas laiku. Tāpēc stiprā salā vai svelmainā vasaras dienā bez vajadzības neizņemiet telefonu no somas vai kabatas.

4.Telefona uzlādēšana visu nakti
Eksperti apgalvo, ka uzlādēt telefonu līdz maksimālajiem 100% ir kaitīgi akumulatoram. Centieties telefonu atvienot no lādētāja, kad uzlāde ir sasniegusi 95-96%. Nevajag atstāt telefonu pie lādētāja uz visu nakti.

5.Jūs gaidiet, kad telefons izlādēsies līdz 0%, bet uzlādēsies līdz 100%
Telefona uzlādēšanu var salīdzināt ar uzkodām un pusdienas pārtraukumu dienas laikā. Mūsdienu litija jonu akumulatori, kas tiek izmantoti lielākajā daļā pēdējās paaudzes telefonos, vislabāk darbojas, kad tiek uzlādēti līdz 50-80%.

6.Jūs izmantojat “svešu” lādētāju
Ja jūsu telefona lādētājs ir izgājis no ierindas, necentieties to aizstāt ar lētu pakaļdarinājumu. Tas kaitēs akumulatoram un var pat apdraudēt dzīvību. Ir zināmi gadījumi, kad telefons ir uzsprādzis viltota lādētāja dēļ. Labāk neriskējiet!

7.Jūs nekad (vai reti) netīriet ierīci
Turiet savu telefonu tīru. Izmantojiet tā noslaucīšanai mīkstu lupatiņu bez uzkārsuma.
Neaizmirstiet tīrīt lādētāja ligzdu. Tur var sakrāties atkritumi no kabatām, tādējādi izraisot problēmas ar savienojumu. Izmantojiet zobu kociņu vai smalku adatu.

8.Staigājot pa ielu, jūs turat to rokās
Pastaigas laikā telefonu rokās labāk nevajadzētu turēt. Tas var aizsvīst no jūsu roku siltuma vai arī vienkārši nokļūt garnadžu rokās.

9.Neesat uzlikuši paroli aizsardzībai
Vienmēr iestatiet paroli ekrāna atbloķēšanai. Pretējā gadījumā noziedznieki var nozagt jūsu informāciju vai izmantot jūsu pielikumus.

10.Visi pielikumi izmanto ģeolokācijas funkciju
Atļaujot lietotnēm pastāvīgi izmantot atrašanās vietas funkciju, jūs paši ar savām rokām bojājat savu telefonu. Šī funkcija ātrāk izlādē akumulatoru un saīsina tā darbības mūžu vairākkārt.

11.Jūs ļaujat lietotnēm sūtīt neskaitāmus paziņojumus
Push paziņojumi arī uztur telefonu pilnā kaujas gatavībā un prasa pastāvīgu pieslēgšanos datiem, līdz ar to novājinot akumulatoru.

Pievienot komentāru