Kā pirksti var brīdināt par plaušu vēzi


Pirkstu stāvokļa izmaiņas var liecināt par plaušu vēzi. Plaušas- orgāns, kas ir īpaši neaizsargāts pret jauno koronavīrusu. Grūtības plaušu vēža, kā arī jebkuras citas onkoloģiskas saslimšanas ārstēšanā, vistiešākajā mērā saistītas ar diagnosticēšanas brīdi.
Diemžēl cilvēki novēloti vēršas pēc palīdzības pie specālista, jo slimības gaitai raksturīgie simptomi agrīnās stadijās nav izteikti. Tomēr ir kāds mazzināms simptoms, kuru būtu svarīgi nepalaist garām. Par to mums stāsta portāls MedikForum.

Pirkstu stāvokļa izmaiņas var liecināt par audzēju plaušās sākuma stadijās. Izrādās, ka attīstoties audzējam plaušās, organismā sāk attīstīties ķīmiskas vielas, kas veicina asins un šķidruma plūsmas palielināšanos audos, īpaši pirkstos. Tāpēc piepampuši pirkstu gali var liecināt par onkoloģisku saslimšanu.
Speciālisti uzsver, ka šādā gadījumā pacientam attīstās klavātu sabiezējums pirkstu augšējā daļā, uz tiem esošie nagi izskatīsies izliekti un āda zem nagiem izskatīsies spīdīga.
Šādas pazīmes konstatētas 30% pacientu ar plaušu audzēja diagnozi. Tāpat ir vērts pievērst uzmanību sāpēm pirkstos ar pietūkumu. ASV Nacionālā veselības institūta pētījumā aprakstīts gadījums, kad sievietei bija stipras sāpes pietūkušā vidējā pirksta daļā, ko izraisīja metastātiska karcinoma.

Pievienot komentāru