Kamermūzikas koncerts “Nyx šūpuļdziesmas” un “Senās mūzikas kaleidoskops”

Kamermūzikas koncerts “Nyx šūpuļdziesmas” un “Senās mūzikas kaleidoskops”

Kamermūzikas koncerts

“Nyx šūpuļdziesmas”

Trio NYX – Anete Toča (flauta)

Tatjana Ostrovska (vijole)

Ieva Sarja (klavieres)

Programmā: J.S. Bahs, Ž. Ibērs, I. Zemzaris, C. Kiī

Biļešu cena: EUR 15.00

Biļetes www.bilesuparadize.lv vai Rīgas Doma kasēs

Koncertprogrammā NYX Šūpuļdziesmas izskanēs skaistākā un daiļskanīgākā oriģinālmūzika, kas sarakstīta neparastajam trio sastāvam flauta, vijole un klavieres. Tajā ietverti opusi no baroka laikmeta līdz mūsdienām, līdzās Rietumeiropas komponistu skaņdarbiem skanēs latviešu autoru darbi, tajā skaitā arī tieši Trio NYX veltīti.

Koncerts sāksies ar dvēselisko un prieka pilno J.S.Baha četrdaļīgo Trio sonāti G dur BWV 1038 flautai, vijolei un basso continuo (Largo – Vivace – Adagio – Presto). Tad skanēs latviešu komponista A.Šturma Svīta flautai, vijolei un klavierēm (Elēģija – Deja – Sarabanda – Deja). Tā tapusi sešdesmitajos gados, kad autors bija pievērsies pastiprinātai baroka laikmeta mūzikas formas un harmonijas izpētei.

Tad dzirdēsim franču komponista Ž.Ibēra 1946. gadā tapušās Divas interlūdes, kurās līdzās daiļai melodijai un impresionistiskām krāsām uzplaiksnī arī versmains temperaments un kaislības.

Vēl koncertā izskanēs I.Zemzara Mēnesnīca. Sākotnēji skaņdarbs tapis kā klavieru miniatūra, laika gaitā komponists to aranžējis dažādiem sastāviem, pēc Trio NYX lūguma 2018.gadā tapusi arī Mēnesnīcas versija flautai, vijolei un klavierēm.

Arī sekojošā A.Kalēja Trilogie Francaise rakstīta Trio NYX, tā ietver sevī trīs asprātīgas miniatūras Meitene linu krāsas zirgā – Sapnis -Satikšanās lietū, katra no tām veltīta kādam franču komponistam.

Koncerta noslēgumā – C.Kiī Pieci mazi dueti flautai, vijolei un klavierēm, op.56 . Līdzās elegantajai Badinērai , Skercino un Valsim izskanēs arī koncertprogrammas dvēseles Noktirne un Šūpuļdziesma.

Piektdien, 8.februārī, plkst. 19:00

Kamermūzikas koncerts

“Senās mūzikas kaleidoskops”

Ilona Birģele (ērģeļpozitīvs)

Ilze Grēvele (soprāns)

Anna Naudžūne (baroka vijole)

Danuta Ločmele (baroka čells)

Programmā: G.Hendelis, D.Bukstehude, Dž.Freskobaldi, P.Bruna, K.Šafrāts

Biļešu cena: EUR 15.00

Pievienot komentāru