Kāpostu pica

Kad svētki nosvinēti un viesību galdi vai lūzuši no visādiem labumiem, pagatavojiet savai ģimenei kaut ko vieglāku. Šī pica būs lieliska pārmaiņa nesteidzīgām brīvdienu brokastīm.

Sulīgi kāposti, salds sīpols, olas un cīsiņi – ja tas jums šķiet par garlaicīgu, droši varat improvizēt, pievienojot burkānus, šampinjonus, vistas krūtiņu, spinātus un savas iecienītākās garšvielas. Mēs jums piedāvājam pašu vienkāršāko variantu, bet improvizācija lai paliek jūsu ziņā.

SASTĀVDAĻAS:
sarkanais sīpols – 1 gab.
baltie galviņkāposti – 400 g
olas – 4 gab.
sojas mērce – 2 ēdamkarotes
kviešu milti – 2 ēdamkarotes
kukurūzas milti – 1 ēdamkarote
cepamais pulveris – 0,5 tējkarote
augu eļļa – 1 tējkarote
piena cīsiņi – 200 g
sezama sēklas – pēc garšas
sāls – pēc garšas

 

LASI ARĪ ŠO: Olīveļļa tukšā dūšā

PAGATAVOŠANA:
Sīpolu sakapāt plānos pusgredzenos, likt bļodā. Kāpostus saēvelēt pēc iespējas plānāk, likt pie sīpoliem.
Trīs olas samaisīt ar sojas mērci un šķipsniņu sāls. Pārliet dārzeņiem.
Pievienot abu veidu miltus un cepamo pulveri, samaisīt. Masu likt pannā, kas iesmērēta ar eļļu, cieši piespiest ar karoti. Cept, uzliekot vāku, uz vidējas uguns.
Ceturto olu sakult ar dakšiņu, pārliet pusgatavajai picai. Pa virsu izlikt ripiņās sagrieztus cīsiņus, pārbērt sezama sēklas.
Gatavot trīs minūtes zem vāka, tad ar divu virtuves lāpstiņu palīdzību picu apgriezt otrādi, un mazliet apcept.
Padoms: kāpostu picu var gatavot arī cepeškrāsnī – apaļajā formā ar noņemamajām malām vai uz cepešplāts.

LAI LABI GARŠO!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru