Aromātiski biezpiena plāceņi ar ievārījumu no rīta – fantastisks dienas sākums. Daudzi cilvēki cenšas tos ikdienā negatavot, jo tie satur miltus un cukuru.
Šī recepte piedāvā Jums biezpiena plāceņus bez kaitēšanas figūrai un veselībai. Plāceņi vienmēr sanāk ļoti mīksti un maigi.
Sastāvdaļas:
- 200 g biezpiena ar samazinātu tauku daudzumu
- 2 olas
- 1 tējkarote irdinātāja
- 1 ēdamkarote kukurūzas cietes
- stēvija vai cits cukura aizvietotājs – pēc garšas
- vanilīns – pēc garšas
- rozīnes vai žāvetas ogas – pēc vēlmes
- medus/svaigas ogas – dekoram
Gatavošanas gaita:
- Olas sakuļam līdz masa kļūst apjomīga.
- Samaisām visas sausās sastāvdaļas – cieti, irdinātāju, vanilīnu un pievienojam olu masu.
- Pievienojam biezpienu un sajaucam ar dakšu līdz masa kļūst vienmērīga. Mīklas konsistencei ir jāatgādina pabiezu skābo krējumu.
- Pievienojam rozīnes vai žāvētas ogas, sajaucam.
- Ar karoti ieliekam silikona formās (var arī mafinu formās), cepam 20 minūtes 180 grādos cepeškrāsnī.
- Dekorējam ar medu/svaigām ogām.