Kartupeļu vērtīgākās īpašības; veicina normālu gremošanas sistēmas darbību un palīdz notievēt!

Kartupelis tiek uzskatīts par vienu no vērtīgākajiem dārzeņiem, jo tas satur ļoti lielu daudzumu cilvēka organismam vajadzīgo vielu! 

Kartupeļi ir ļoti vērtīga dabas dāvana, turklāt kaloriju ziņā 100 g šī produkta satur tikai 83 kCal, taču tajā pašā laikā ar to ir diezgan, lai radītu sāta sajūtu un nodrošinātu cilvēku ar nepieciešamo enerģijas devu. Jūs noteikti jautāsiet – kāpēc tad dietologi rekomendē izslēgt kartupeļus no uztura? Tā nebūt nav! Viņi vienkārši iesaka tos gatavot bez eļļas un necept. Tad tie pilnīgi noteikti nekaitēs jūsu figūrai!

Lasi vēl: 10 vērtīgākās tomātu īpašības; palīdz uzlabot ne tikai cilvēka fizisko, bet arī psihisko stāvokli!

 

Ņemot vērā to, ka kartupeļi satur tik daudz uzturvielu, tie ir ļoti vērtīgs pārtikas produkts, turklāt tā diētiskās īpašības ļauj ēst vārītus kartupeļus pat akūtu kuņģa un zarnu trakta slimību gadījumos.

Par ļoti vērtīgu tiek uzskatīta arī svaigi spiesta kartupeļu sula. To izmanto hroniska gastrīta, kuņģa čūlas un citu gremošanas sistēmu slimību ārstēšanā. Kartupeļu sula normalizē kuņģa skābes līmeni, regulē zarnu trakta darbību, kā arī novērš grēmas. Šo sulu lieto arī paaugstināta asinsspiediena un aizcietējumu gadījumos.

Lasi vēl: 7 vērtīgākās svaigu gurķu īpašības; cīnās ar celulītu un novērš nepatīkamo smaku mutē!

Vārīti vai cepti kartupeļi tiek izmantoti, lai novērstu sliktu dūšu un atraugas, jo tie veicina normālu gremošanas sistēmas darbību. Ciete, ko satur kartupeļi, samazina holesterīna līmeni asinīs, bet kālijs izvada no ķermeņa lieko šķidrumu, kas ir īpaši svarīgi tieši tievēšanas procesa laikā, kā arī pie dažādām nieru un sirds slimībām.

Ja jūs kartupeļu sulu dzersiet paģiru laikā, tas būtiski paātrinās ķermeņa atkopšanās procesu.

Pievienot komentāru