Ķirbju sēklas – lieliska alternatīva sintētiskajiem vitamīnu kompleksiem!

Iedomājieties?! 100 g ķirbju sēklu nosedz mūsu diennakts mangāna devu uz 214 %, magnija – uz 155 %, fosfora – uz 168 %, cinka – uz 80%, un augu olbaltumvielu daudzums ir veseli 30 g uz 100 g ķirbju sēklu! 

Tāpat ķirbju sēklu sastāvā ir arī fitosterīni, kas atbild par sliktā holesterīna līmeņa samazināšanu asinīs, un aminoskābes, kas piedalās serotonīna ražošanā, un tas mums pilnīgi noteikti ir vajadzīgs!

B grupas vitamīni, kas atrodami ķirbju sēklās, ļoti labvēlīgi ietekmē mūsu nervu sistēmu. Atcerēsimies par magnija daudzumu ķirbju sēklās – tas nozīmē tikai to, ka saujiņa ķirbju sēklu ir lieliska alternatīva sintētiskajiem vitamīnu kompleksiem.

Lasi vēl: Vērtīgākās zaļo zirnīšu īpašības; enerģijai un veselai sirdij!

 

Hipertonija un plānas asinsvadu sieniņas. Ņemot vērā to, ka ķirbju sēklas satur ļoti daudz magnija, tās palīdz šķīdināt asinis, novēršot asinsvadu nosprostojumu veidošanos, bet vitamīns K atbild par asinsvadu sieniņu stiprināšanu.

Ateroskleroze. Kā jau tika minēts iepriekš, ķirbju sēklās esošie fitosterīni samazina sliktā holesterīna līmeni asinīs. Vēlamais efekts gan būs manāms tikai tad, ja ķirbju sēklas savā uzturā lietosiet regulāri.

Aizcietējumi. Ķirbju sēklas satur lielu daudzumu augu šķiedras un taukskābes, kas rada viegli atslābinošu efektu, uzlabojot zarnu trakta darbību.

Kauli un locītavas. Pateicoties tām pašām taukskābēm, ķirbju seklas palīdz mazināt locītavu iekaisumu artrīta gadījumā, bet kalcijs, magnijs un cinks novērš osteoporozi.

Mati un āda. Par ādas elastības saglabāšanu, kā arī par matu elastību, spīdumu un veselīgu augšanu atbild B grupas vitamīni tandēmā ar vitamīnu A un E.

Prostatas iekaisums. Tas ir svarīgi ne tikai vecāka gada gājuma vīriešiem, jo pēc statistikas prostatas iekaisums bieži vien piemeklē arī vīriešus vecumā no 25 gadiem. Taukskābes, cinks un īpašie fitohormoni, kas atrodami ķirbju seklās, palīdz saglabāt vīriešu veselību uz daudziem gadiem.

Redze. Pateicoties vitamīnam A, kurš piedalās rodospīna sintēzē (tīklenes redzes pigments), ķirbju sēklas uzlabo krēslas redzi, kā arī krāsu uztveri un to atpazīšanu.

Lasi vēl: Vērtīgākās rozīņu īpašības; veseliem zobiem un sirdij!

Pievienot komentāru