Lūk, no kā patiesībā izgatavo ātri pagatavojamās nūdeles – vairs nekad tās neēdīšu!

Neticiet reklāmai – nekādu augstākās šķiras miltu un olu pulvera tur nekad nav bijis. Pie šiem pelēkiem miltiem pievieno primaksu – bioķīmisko minerālvielu piedevu, pēc būtības, sasmalcinātu pulverī kombinētu lopbarību ar dažādas piedevas (aminoskābes, fermentus (enzīmus), un aromātiskas garšas uzlabošanas piedevas. Trešais komponents – emulgātors – biezinātājs, viņu pievieno, lai mīkla būtu blīvā.

Lai piešķirtu nūdelēm skaists skatu, lai izskatītos ka makaroni ir taisīti ar olām, to sastāvā pievieno krāsvielu E -150 jeb tā saukto cukura krāsu. Un vēl nūdeļu sastāvā ir nātrija glukamāts – garšas pastiprinātājs.Tā ir sava veida narkotika – cilvēkam, kurš “uzsēdies” uz ēdiena ar glukomātu, normāls ēdiens šķiet pliekans un negaršīgs. Tieši tāpēc bērniem tā patīk grauzt sausas nūdeles.

Ēdot tādu ēdienu gribas vēl un vēl. No visa tā tiek gatavota blīvā mīkla, kuru izrullē lielā loksne. To izlaiž caur īpašu mašīnu, kas sagriež mīklas loksni atsevišķas spirālītes, otra mašīna – sagriež strēmelēs, trešā – porcijas gabalos.Bet tālāk – nūdeles gabaliņus apstrādā ar tvaiku, un tad caur kalti un karsto palmu eļļu kurai pievieno trans taukus.

To kaitīgums sen pierādīts – tie ir stipri kancerogēni, kuri provacā vēzi. Tāda ķīmiskā bumba ir ātrās pagatavošanas nūdeļu vienā gabalā.

Protams, mums pašiem jālej, pirkt tādas lētas nūdeles, un pēc tam dārgas zāles ārstēšanai, vai…

avots

Pievienot komentāru