Majonēze. Kā izvēlēties kvalitatīvāko?!

Svētkos pilnīgi noteikti neiztikt bez dažāda veida salātiem un uzkodām, kuru pagatavošanā tiek izmantota arī majonēze.

Lai gan svētki jau garām, arī ikdienā mēdzam izmantot majonēzi, tāpēc vēlamies pastāstīt, kā izvēlēties vislabāko!

Protams, ka vislabāk būtu pagatavot majonēzi pašu rokām vai tās vietā izmantot mājās gatavotu mērci no krējuma un sinepēm, taču ne vienmēr mums tam atliek laika! Šādos gadījumos mums vajadzētu mazināt kaitīgumu, izvēloties patiešām kvalitatīvu produktu, bet kā tad īsti to izvērtēt?!

Lasi vēl: 10 produkti, kurus mēs mēdzam gatavot un lietot nepareizi

 

Jo treknāk, jo labāk 

Jā, ideālajai majonēzei tauku saturam ir jābūt lielākam par 80 %, mūsu realitātē – vismaz lielākam par 60 %. Tieši tauki ir tie, kas piedod majonēzei vajadzīgo konsistenci, ko “vieglās” majonēzes iegūst ar biezinātāju, konservantu un citu kaitīgu vielu palīdzību.

Ļoti uzmanīgi lasiet to, kas rakstīts uz etiķetes

Kā pirmā uz etiķetes vienmēr būs atzīmēta tā produkta sastāvdaļa, kura tajā ir visvairāk. Labā un kvalitatīvā majonēzē tai būtu jābūt olīveļļai, taču nehidrogenētai.

Stikla iepakojums 

Ja esat izvēlējušies majonēzi stikla iepakojumā, pievērsiet uzmanību tam, vai majonēzē ir burbulīši un tās konsistence ir viendabīga bez slāņošanās un taukiem augšpusē. Ja tā, tad tā ir kvalitatīva majonēze.

Olu pulveris

Patiesībā tas nav nekas slikts, jo gan svaigiem olu dzeltenumiem, gan olu pulveriem piemīt aptuveni tās pašas īpašības. Olu pulveris ļauj izmantot daudz mazāk emulgatoru, kā arī izslēdz risku saslimt ar salmonelozi un citām slimībām, kuras pārnēsā putni.

Derīguma termiņš 

Derīguma termiņam uz iepakojuma vajadzētu būt labi saskatāmam. Jo īsāks derīguma termiņš – jo mazāk dažādu piedevu. Majonēzē, kuru var uzglabāt veselu gadu, jūs pilnīgi noteikti neatradīsiet neko dabīgu.

Lasi vēl: Tu esi tas, ko tu ēd! 5 produkti, kuri veicina priekšlaicīgu ādas novecošanu!

Pievienot komentāru