10 produkti, kurus mēs mēdzam gatavot un lietot nepareizi

Ļoti daudzi no mums dzer melno tēju, sautē brokoļus, dažādu ēdienu pagatavošanā izmanto ķiplokus, un kuram gan negaršo zemenes?

Izrādās, ka ļoti daudzi produkti, kas regulāri tiek iekļauti uzturā, būtu jāgatavo un jālieto pavisam citādāk, pretējā gadījumā tie zaudē savas vērtīgās īpašības.

Esam apkopojuši 10 produktus, kurus lielākā daļa no mums gatavo un lieto nepareizi. Mēs jums pastāstīsim par to, kā to izdarīt pareizi, lai tie nezaudētu savas vērtīgās vielas un sniegtu jums maksimālu labumu.

Lasi vēl: 10 superprodukti, kuri satur organismam tik ļoti nepieciešamo magniju

 

1. BROKOĻI

broccoli_625x350_81422013691

Sautēšanas vai vārīšanas laikā visas vērtīgās vielas no brokoļiem pazūd. Lai tās saglabātu, būtu vēlams tos tvaicēt vai lietot svaigā veidā.

2. ZEMENES

strawberry-wallpaper-4

Pēc tam, kad esat iegādājušies zemenes, nesteidzieties uzreiz noplēst to kātiņus, jo tādā veidā zemenes zaudē daļu savu vitamīnu, turklāt atcerieties to, ka visvērtīgākās šīs ogas ir tieši zemeņu sezonas laikā.

3. MELNĀ TĒJA

Fun-Facts-of-Black-Tea-2

Vērtīgās vielas, kas atrodas melnajā tējā, zaudē savu aktivitāti, ja tai tiek pievienots piens.

4. LINSĒKLAS

186123690_XS

Šīs brīnišķīgās sēklas satur šķiedrvielas, omega-3 taukskābes un antioksidantus. Lietojot linsēklas kopā ar kefīru vai jogurtu, šīs vērtīgās vielas organismā praktiski netiek uzsūktas, tāpēc vispirms šīs sēklas vajadzētu sasmalcināt, pārvēršot tās pulverī.

5. SPARĢEĻI

61510

Lai saglabātu sparģeļu vērtību, tvaicējiet tos vai arī viegli apcepiet uz karstas pannas, taču tā, lai tie paliktu viegli kraukšķīgi.

6. ĶIPLOKI

garlic-with-parsley-leaves

Lai iegūtu maksimālu labumu no ķiplokiem, sasmalciniet tos un ļaujiet tiem 10 minūtes pastāvēt, tikai pēc tam pievienojot tos konkrētajam ēdienam.

7. TOMĀTI

Tomato-hero-015aee27-92ad-4e56-9ce9-18b506c3e070-0-472x310

Tomāti satur antioksidantu – likopēnu, kas aizsargā asinsvadus un kavē aterosklerozes attīstību. Lai no tomātiem iegūtu maksimālu labumu, tos vajadzētu pakļaut termiskai apstrādei, respektīvi, vārīt, pasautēt vai apcept.

8. JOGURTS

Amazing-Benefits-Of-Yogurt

Atverot jogurtu, pilnīgi noteikti nevajadzētu noliet sūkalas, kas ir sakrājušās augšpusē, vienkārši samaisiet to.

9. GRAUDAUGI UN PUPAS

Maize-Flour-packing-machine-Beans-weighing-Machine

Neapstrādāti graudi un pupiņas savā apvalkā satur fitīnus – antioksidantus, kas, nonākot saskarē ar vitamīniem un minerālvielām, traucē organismam tos pilnībā absorbēt, tāpēc šos produktus ieteicams mērcēt uz nakti.

Lasi vēl: 10 pārtikas produkti, kuri satur visvairāk dzelzs

Pievienot komentāru