Meloņu vērtīgākās īpašības; vitamīnu un mikroelementu avots!

Kaloriju ziņā melone satur tikai no 30 līdz 38 kCal uz 100 g, kas ļauj to iekļaut dažādās diētās, turklāt melones ir ne tikai ļoti vērtīgas, bet arī garšīgas.

Tās ir ļoti bagātas ar vitamīniem: folijskābe, beta-karotīns, vitamīns C. Mūsdienu pētnieki meloni īpaši izdala kā uzticamu folijskābes piegādātāju mūsu organismam. Pie termiskas apstrādes šis vitamīns pazūd, taču cilvēki ir raduši melones lietot svaigā veidā. Melones tiek rekomendētas arī sievietēm grūtniecības periodā un menopauzes laikā.

Tāpat arī melone palīdz uzlabot atmiņu un atbrīvoties no depresijas. Melone spēj uzmundrināt, kā arī palīdz tikt galā ar nogurumu un bezmiegu.

Vēlās meloņu šķirnes spēj ļoti būtiski papildināt organisma C vitamīna krājumus visai ziemai. Tā palīdz stiprināt imunitāti un aizsargā organismu no dažādām infekcijām.

Lasi vēl: 15 vērtīgākā pomelo īpašības; palīdz atbrīvoties no aknes un paātrina dzīšanu!

Melones ir ļoti bagātas arī ar mikroelementiem. Augļa mīkstums satur ļoti daudz dzelzs un silīcija. Tas ļauj rekomendēt meloni anēmijas profilaksei un vielmaiņas procesu uzlabošanai cilvēka nervu, ādas un matu audos. Silīcijs ir ļoti svarīgs skeleta audiem. Augstais magnija un kālija saturs palīdz novērst sirds un asinsvadu slimības, kā arī uzlabo galveno cilvēka ķermeņa orgānu darbību.

Taču nav labuma bez ļaunuma. Melones var izrādīties ne visai vērtīgas šādos gadījumos:

  • meloni nevar lietot kopā ar pienu un alkoholu, jo tas var novest pie gremošanas traucējumiem un straujas caurejas;
  • melones nav ieteicams ēst mātēm, kuras baro ar krūti;
  • lielais cukura daudzums padara melones nevēlamas diabētiķiem;
  • melone netiek rekomendēta gastrīta un kuņģa čūlas gadījumā.

Pievienot komentāru