Mīti par naudu, kas mums traucē dzīvot

Tas, ka mākat atlikt naudu nebaltām dienām, ir slavējami, taču jums jāprot arī likt strādāt naudai savā labā. Iekrājumi, kas paslēpti matracī, ne vienmēr garantēs jums cilvēka cienīgu eksistenci.

Maldi par naudu, kas neļauj cilvēkiem kļūt bagātiem

Katrs atliktais cents ir nopelnīts cents
Tas, ka jūs protat atlikt naudu nākotnei ir slavējami, tomēr tāpat ir arī nepieciešams strādāt pie sevis. Naudas slēpšana matracī- tas nav tas, kas var garantēt jums cilvēka cienīgu eksistenci.

Man nav vajadzīga palīdzība
Ja jūs tomēr vēlaties ieguldīt savus uzkrājumus tajā vai citā projektā, nav vērts riskēt un ieguldīt visus savus ietaupījumus. Atrodiet profesionāli, kurš sastādīs jums visienesīgāko un vismazāk riskanto ieguldījumu plānu.

LASI ARĪ ŠO: Ingvera ūdens labās īpašības

Sastādot budžetu, es ievērojami ieekonomēšu
Sastādīt ģimenes budžetu ir vienkārši, turpretī tam sekot izdodas reti kuram. Turklāt, jebkurš finanšu plāns noved pie vēl lielākiem tēriņiem.

Ja es vairāk strādāšu, tad varēšu tērēt vairāk
Visu naudu, kas tiek nopelnīta virsstundās, nav vērts uzreiz “laist apgrozībā”– Ja jau esmu krietni nopelnījis, tad arī tērēt varu vairāk.
Tāda attieksme pret naudu novedīs jūs slazdā. Jācenšas sevi pieradināt visu “lieko” naudu atlikt speciālā kontā.

Ja es neriskēšu, tad es neko nezaudēšu
Ikvienam cilvēkam, kurš kaut ko saprot biznesā, ir jābūt arī vēlmei riskēt. Kā tautā saka: “Kas neriskē, tas nedzer šampanieti!” Neieguldot naudu un neriskējot ar kādu tās daļu, jūs vienkārši atļaujat inflācijai “apēst” savus ietaupījumus.

Es nopelnu pietiekami, lai dzīvotu komfortablu dzīvi šeit un tagad
Jūs saņemat algu vienā un tajā pašā dienā katru mēnesi. Visi jūsu komunālie rēķini un kredīti tiek nomaksāti laikā. Iespējams, jums ar to pietiek komfortablai dzīvei, bet priekš finansiālas stabilitātes nepieciešams kaut kas vairāk. Iztēlojieties, ka vienreiz jums neieskaita algu noteiktajā dienā.. Dotā situācija neietekmēs cilvēku, kuram ir izveidoti uzkrājumi šādiem gadījumiem.

COMMENTS

Pievienot komentāru