Sīpolu mizu labās īpašības

Sīpols ir ne tikai labs ēdiena gatavošanā, bet arī ļoti populārs tradicionālajā medicīnā. To lieto, lai stiprinātu imunitāti, uzlabotu sirds un asinsvadu sistēmas darbību, normalizētu gremošanu un izārstētu vēl daudzas slimības. Starp citu, arī sīpolu mizas var būt ļoti noderīgas.

Bet pavisam maz cilvēku zina par sīpolu un to miziņu lietošanas metodēm, savukārt daži šīs zināšanas izmanto jau gadiem ilgi.

Sīpolu un to miziņu priekšrocības: 

Priekš svētku salātiem vistu gatavojiet šādi: verdošā ūdenī ielieciet sasmalcinātus sarkanos sīpolus. Var pievienot arī miziņu. Gaļa iegūs skaistu rozā nokrāsu un lielisku garšu.

Sīpols lieliski noņem sodrējus no katliem, pannām. Lai notīrītu traukus, berzējiet tos ar sīpolu. Pēc tam noskalojiet ar mazgāšanas līdzekli. Piedeguma un netīrumu smaka būs pazudusi!

 

Sīpolu sula noņem vecus sviedru traipus no apģērba. Uzlejiet sīpola sulu uz traipa, atstājiet uz kādu laiku, pēc tam izmazgājiet veļas mašīnā, kā parasti. Vairs nebūs nekādu dzeltenu traipu!

Sīpols ir efektīvs līdzeklis pret mušām, odiem un citiem kukaiņiem. Bļodā ielej ūdeni, pievieno sīpolu gredzenus.

Traipus uz apaviem no zāles un netīrumiem viegli notīrīt, ja tos noslauka ar sīpolu pēc nomazgāšanas ar ziepēm un ūdeni.

Lai mazinātu iekaisušu kaklu un mazinātu apsārtumu, izdzeriet sīpolu miziņu novārījumu.

Kosmetologi pēc sejas tīrīšanas iesaka uz sejas uzklāt sasmalcinātu sīpolu putru, jo tā jūs ātrāk atbrīvosietiesno apsārtuma.

Pievienot komentāru