Noslēpums, kā atbrīvoties no sāpēm mugurā slēpjas kājās: izpildi šos 5 vingrinājumus

Vingrinājumi, lai noņemtu muguras sāpes

Sāpes mugurā daudziem cilvēkiem var izraisīt invaliditāti atkarībā no patoloģijas smaguma pakāpes. Labās ziņas ir tādas, ka, pateicoties kājām, tu vari efektīvi atvieglot sāpes mugurā.

Pilnīgi droši var teikt, ka noslēpums muguras sāpju mazināšanai ir tavas kājās.
Ķīniešu akupresūras tehnika ir tradicionālās ķīniešu medicīnas sastāvdaļa, dzimtā valoda, tā ir līdzīga šiacu vai medicīniskajam cigun. Tā stimulē dažus specifiskus ķermeņa punktus, kur tie parādās noteiktos meridiānos.

Šie meridiāni ir tie paši, kas lietoti akupunktūrā. Tiek uzskatīts, ka enerģija plūst pa kanāliem, ko sauc par čī (qi). Tradicionālā ķīniešu medicīna šajā akupresūras tehnikā norāda, ka ķermenim ir 12 galvenie meridiāni, kas saistīti ar orgānu tīklu un var tos ietekmēt.

Vingrinājumi, lai noņemtu muguras sāpes

  1. Stiepšanās

Sāc ar to, ka apsēdies un kājgalī novieto kādu dēlīti  vai trauku. Noliecies uz priekšu, lai dēlīti aizspiestu tālāk. Turi pozīciju 5 sekundes un tad atpūties. Atkārto vingrinājumu 10 reizes.

  1. Potītes vingrinājumi

Vispirms tev jānoguļas ar muguru uz grīdas. Izstiep vienu kāju virs galvas un sāc izlocīt potīti pulksteņrādītāja virzienā. Veic šo kustību apmēram 10 sekundes un tad atkārto ar otru kāju.

  1. Pacel zīmuli ar kāju pirkstiem

Vispirms noliec zīmuli uz grīdas. Tad pacel zīmuli ar kāju pirkstiem, turi to 10 sekundes, pēc tam atlaid. Ar abām kājām atkārto vingrinājumu 5 reizes.

  1. Saspied pirkstus

Tāpat kā visus vingrinājums, sāc ar kāju iesildīšanu. Nostājies vertikāli, nedaudz ieliecies ceļos, lai varētu burtiski “satvert” grīdu ar pirkstiem. Noturi šo pozīciju aptuveni 5 minūtes. Atkārto 10 vingrinājumus 3 reizes dienā.

  1. Stāvi uz pirkstgaliem

Šis vingrinājums ir ideāli piemērots kāju, saišu un muskuļu stiprināšanai. Nostājies uz pirkstgaliem un turi pozīciju aptuveni 20 sekundes. Atpūties 15 sekundes un atkārto vingrinājumu 5 reizes. Lai sasniegtu vislabākos rezultātus, ir ieteicams veikt šāda veida vingrinājumus 2 reizes dienā.

Pievienot komentāru