Pankūkas uz majonēzes bāzes – vienkārši, bet ļoti garšīgi

Pankūkas – viens no pašiem vienkāršākajiem un garšīgākajiem kulinārijas izstrādājumiem. Tās var pagatavot katrs. Jāņem gan vērā –pirmā pankūka būs pikucī. Toties nākamās jūs patiešām iepriecinās.

Sastāvdaļas nav dārgas un ikvienam ir pa kabatai, un tātad:

  • divas vistas olas;
  • viena-divas ēdamkarotes majonēzes;
  • pāris ēdamkarotes cukura;
  • puse tējkarotes vanilīna;
  • puse tējkarotes cepamā pulvera;
  • puse tējkarotes sāls;
  • pāris ēdamkarotes augu eļļas;
  • piecsimt gramu silta ūdens;
  • desmits ēdamkarošu kviešu miltu.

Kā gatavot pankūkas?

Pirmajai ķersimies klāt – topošā garduma mīklai. Bļodā sakuļam vistu olas, turpat pievienojam majonēzi. Pēc tam pieberam cukuru, sāli, cepamo pulveri un vanilīnu. Izsijātus miltus beram turpat bļodā pie pārējām mūsu mīklas sastāvdaļām. Vēl pievienojam augu eļļu un kārtīgi visu samaisām.

Turpinājumā – laiks mīklu nogādāt uz pannas, kuru savlaicīgi izsmērējam. Lai to paveiktu, mēs atkal izmantosim augu eļļu. Uguns liesmu pavardā jānoregulē mērenu. Katru pusi apcepam pankūkai ne ilgāk kā 1 minūti. Visus savus kulināros šedevrus kārtojam kaudzītē.

avots

Pievienot komentāru