Pēc šī raksta izlasīšanas tu vairs nekad netīrīsi ausis ar vates kociņu

Tas ir biežs iemesls ausu iekaisumam!

Ausis ir ļoti svarīga mūsu ķermeņa daļa. Ar tām mēs varam ne tikai dzirdēt, bet arī uzturēt mūsu ķermeņa līdzsvaru. Jebkurā gadījumā, ausu tīrīšanas laikā labāk ir lietot pirkstu, nevis vates kociņus, kas pakāpeniski var izraisīt infekcijas un dažādus citus ievainojumus.


Ārsti jau sen ir ieteikuši pacientiem netīrīt ausis ar vates kociņiem!

Vates kociņš dažreiz tikai spiež dziļāku auss sēru auss kanālā. Pakāpeniski tas sakrājas dziļi ausī un izraisa iekaisumu.

Auss sērs aizsargā ausis no netīrumiem, un būtībā tas veic aizsargfunkciju. Tomēr, sēra uzkrāšanās auss kanālā dziļumā var izraisīt smagu iekaisumu. Tādējādi, tīrot ārējo auss daļu, mēs vienkārši pastumjam netīrumus dziļāk.

Visbiežāk netīrumi nokļūst līdz pat bungādiņām, izraisot dzirdes problēmas. Sliktākajā gadījumā pacientiem dažreiz ir jādodas pie lora. Sliktākajā gadījumā daži zaudē dzirdi.  Un tas ir tikai tāpēc, ka viņi regulāri tīra ausis!

Daži ārsti uzskata, ka ausu tīrīšana ir pilnīgi bezjēdzīga. Tomēr ir cilvēki ar paaugstinātu sēra līmeni. Bet pat viņiem labāk ir vienkārši tīrīšanas laikā izmantot savu pirkstu, nevis vates kociņu.

Dalies šajā noderīgajā informāciju ar saviem draugiem! Pat neuzkrītošas un sīkas lietas dažkārt var ļoti kaitēt mūsu veselībai. Ikvienam vajadzētu to atcerēties.

Avots

 

Pievienot komentāru