Prezidenta pilī pasniegs kausus 24.Valsts prezidenta balvas vieglatlētikā uzvarētājiem

Piektdien, 12.oktobrī plkst.12:00 svinīgā pieņemšanā Valsts Prezidenta pilī tiks pasniegti uzvarētāju kausi 24.Valsts prezidenta balvas vieglatlētikā laureātiem. Tradīcijām bagātākās vieglatlētikas sacensības Baltijā šogad no 15. līdz 16.jūnijam norisinājās Ogres novada sporta centra stadionā.

Valsts Prezidenta balva vieglatlētikā no citām sacensībām atšķiras ar to, ka uzvarētājus individuālajās disciplīnas apbalvo uzreiz, sacensību norises vietā, savukārt Prezidenta kausu ieguvējus gan komandu, gan individuālajā kopvērtējumā apbalvo vēlāk, īpašā pieņemšanā pie Valsts prezidenta, Prezidenta pilī. Šogad Prezidenta balvas kausu komandu kopvērtējumā saņems Lietuva, apbalvojumus par augstvērtīgāko individuālo sniegumu saņems igauņu šķēpmetējs Magnuss Kirts un latviešu skrējēja Gunta Latiševa – Čudare. Svinīgajā pieņemšanā piedalīsies arī Latvijas jaunie vieglatlēti, kuri šogad guvuši augstus sasniegumus Eiropas un Pasaules čempionātos, nesot Latvijas vieglatlētu vārdu pasaulē.

Jau kopš 1995. gada Valsts Prezidenta balvas izcīņa ir neatņemama vieglatlētikas kalendāra sastāvdaļa, kas pēdējos gados ir kļuvusi par vadošajām vieglatlētikas sacensībām Baltijā. Tā ir lieliska iespēja Latvijā un Valmierā vienlaikus redzēt ne tikai Latvijas vadošos vieglatlētus, bet arī Eiropas un Pasaules klases atlētus no Igaunijas, Lietuvas un Baltkrievijas. Katru gadu ar savu klātbūtni sacensības pagodinājuši attiecīgā laika Latvijas Republikas prezidenti. Sacensībās vieglatlēti allaž uzrādījuši augstvērtīgus rezultātus, tādējādi uzstādot valsts rekordus, kā arī izpildot normatīvus dalībai Eiropas un pasaules mēroga sacensībās.

Valsts Prezidenta balvu vieglatlētikā organizē SIA “Vidzemes Olimpiskais centrs”, Valmieras pilsētas pašvaldība, Ogres novada pašvaldība un Latvijas Vieglatlētikas savienība. Sacensības atbalsta Latvijas Sporta federāciju padome, ”Bosch”, ”BTA”, ”Latio”, ”Sportland”, ”Nike”, “Vaidava ceramics”, T/C ”Valleta”, “Sēklas un stādi”, ”Rumalaya”, ”LIVONIA” un “Mežezers”, ”Maxima”, ”aizdevums.lv”, ”Skandi motors”, ”Nordic sport” un ”Squalio”. Informatīvie atbalstītāji – ”Radio TEV”.

Pievienot komentāru