Puisis ar apgrieztu galvu strādā par grāmatvedi


37 gadus vecais Brazīlijas iedzīvotājs Klaudio Vieira Oliveira piedzima ar diagnozi – artogripoze. Vissmagākā šis saslimšanas forma saistās praktiski ar visu, pat žokļa locītavu bojājumiem.

Ārsti uzreiz puisēna mātei Marijai paziņoja, ka bērns ilgi nedzīvos, un lai viņa gatavojas bērēm. Arī apkārtējie sāka sačukstēties, ka viņa bērnu velti baro. Tomēr, par spīti visām prognozēm, Klaudio izdzīvoja.

Viņam ir stipri deformētas rokas un kājas, bet galva ir tik stipri sagriezta atpakaļ, ka tā atrodas burtiski uz muguras.

-Kad es biju mazs, pastāvīgi meklēju sev piemērotu nodarbošanos, – stāsta Klaudio. – Es negribēju būt par nastu apkārtējiem.

Šodien Klaudio nodarbojas ar grāmatvedības uzskaiti un sniedz konsultācijas. Viņš daudz ko māk: rīkoties ar televizoru, mobilo telefonu, datoru un internetu.

Viņš sekmīgi pabeidza skolu, bet vēlāk arī Feira-di-Santa universitātes grāmatvedības fakultāti. Šeit viņš arī regulāri lasa lekcijas par motivāciju, kas iemantojušas lielu popularitāti.

-Mēs nekad pret viņu neesam attiekušies kā pret nepilnvērtīgu, – stāsta Klaudio ģimene. – Tādēļ, ja viņš gribēja darīt kaut ko tādu, ko dara parasti cilvēki, viņam to neviens neliedza. Pat neskatoties uz to, ka viņš nevarēja izmantot invalīdu ratiņus un viņam bija sarežģīti pārvietoties. Taču tieši tādēļ viņš šobrīd ir tik pārliecināts par sevi. Viņš var staigāt pa ielām, dziedāt un pat dejot.

-Visu savu dzīvi es esmu pielāgojis savu ķermeni apkārtējai pasaulei un tagad varu teikt, ka es tajā esmu tāds pats, kā visi, normāls cilvēks.

Pievienot komentāru