Recepte. Banānu pīrāgs – viegli un ātri pagatavojams deserts!

Banāns patiesībā ir ideāls auglis, jo to var pievienot praktiski visiem desertiem. Tas viss tikai tāpēc, ka tam piemīt lieliska un universāla garša, turklāt tas ir arī patiesi vērtīgs! 

Eksistē ļoti daudz desertu, kuros tiek izmantoti arī banāni, turklāt pārsvarā tie ir ļoti ātri pagatavojami, kā arī ir nepieciešamas tikai pāris sastāvdaļas.

Banānu pīrāgs – tas ir ne tikai ātri un viegli, bet te pilnīgi noteikti var likt lietā arī fantāziju, papildinot sastāvdaļu sarakstu ar šokolādi, kanēli, žāvētiem augļiem, jo nekas nebūs lieks! Noteikti ir vērts pamēģināt!

Lasi vēl: Fotorecepte. Kivi pīrāgs – viegli pagatavojams un patiesi gards!

 

SASTĀVDAĻAS:

  • 1,5 glāze cukurs;
  • 300 g kviešu milti;
  • 100 g sviests;
  • 3 banāni;
  • 3 olas;
  • 1 glāze krējums.

PAGATAVOŠANA.

Olu baltumus akurāti atdala no dzeltenumiem. Ņem 3 olu dzeltenumus, 0,5 glāzi cukura un mīkstu sviestu. Kārtīgi samaisa un pievieno miltus. Samīca mīklu. Uz 10-15 minūtēm ieliek ledusskapī.

Pa to laiku banānus sagriež ripiņās.

Mīklu izņem no ledusskapja. Cepamo formu ieziež ar sviestu un izklāj tajā mīklu. Izlīdzina pa diametru.

Krējumu (ne pārāk treknu un skābu) sajauc ar 0,5 glāzi cukura. Cukuram ir pilnībā jāizkūst. Mīklai pa virsu liek banānus, pārlej ar krējuma maisījumu.

Cep 18 grādos 20 minūtes. Pa to laiku pagatavo krēmu. 3 olu baltumus sakuļ ar 0,5 glāzi cukura. Krēmam ir jābūt ļoti gaisīgam.

Pīrāgu izņem no cepeškrāsns un pa virsu liek sakulto krēmu. Rotā ar banāniem, riekstiem, kokosriekstu skaidiņām – visu, ko sirds kāro! Liek cepeškrāsnī vēl uz 2-3 minūtēm.

Lai labi garšo! 

Lasi vēl: Recepte. Magoņu pīrāgs – īsts garšas baudījums!

Pievienot komentāru