Recepte. Brokoļu biezeņzupa ar grauzdiņiem – ideālām pusdienām!

Zupas pilnīgi noteikti ir jāēd, jo tās ir patiešām veselīgas, turklāt bezgala vērtīgi ir arī brokoļi!

Brokoļu biezeņzupa būs lielisks pusdienu ēdiens – viegli un ātri pagatavojams, turklāt patiešām garšīgs! Tas pilnīgi noteikti ies pie sirds arī tiem, kas brokoļus nav visnotaļ iecienījuši, bet grib rūpēties par sava uztura dažādību.

Šī zupa ļauj vaļu arī fantāzijai, jo jūs pilnīgi noteikti varat eksperimentēt ar garšvielām, padarot šo ēdienu asāku un aromātiskāku. Pasniegšanai derēs gan baltmaizes, gan rupjmaizes grauzdiņi. Tos var pagatavot pašu spēkiem vai arī jau iepriekš iegādāties veikalā!

Lasi vēl: Zupas – īsts vitamīnu un minerālvielu avots! Ēd katru dienu!

 

SASTĀVDAĻAS: 

  • 600 g brokoļi;
  • 1 sīpols;
  • 3 ķiploku daiviņas;
  • 4 glāzes dārzeņu buljons;
  • 1 kartupelis;
  • 1/2 glāze Indijas rieksti;
  • sāls pēc garšas;
  • malti melnie pipari pēc garšas;
  • sarkanie pipari pēc garšas;
  • grauzdiņi pēc garšas.

PAGATAVOŠANA. 

Kartupeļus izvāra un sagriež lielos gabalos.

Dārzeņu buljonā vāra brokoļus un sagrieztu sīpolu. Būs vajadzīgas aptuveni 10 minūtes, lai brokoļi kļūtu mīksti.

Brokoļus, sīpolu, kartupeļus un Indijas riekstus sablendē kopā ar buljonu.

Iegūto viendabīgo masu silda katlā ar vāku uz lēnas uguns 10 minūtes.

Pievieno sāli, piparus, kā arī smalki sagrieztu ķiploku. Pasniedz ar grauzdiņiem.

Lai labi garšo! 

Lasi vēl: Recepte. Sēņu pastēte – vienkāršāk nemēdz būt!

Pievienot komentāru