Recepte. Gatavojam konfektes “Gotiņa” pašu rokām!

Šis bērnības dienu kārums, kā izrādās, ir visnotaļ viegli pagatavojams arī mājas apstākļos, turklāt šo kārumu būs grūti salīdzināt ar veikalā pirktajām “Gotiņām”! 

Šīs konfektes pilnīgi noteikti garšos daudz labāk, turklāt to pagatavošana ir patiesi vienkārši! Pats svarīgākais – izvēlēties dabīgus un svaigus produktus, tad arī konfektes sanāks daudz garšīgākas un kvalitatīvākas. Maigas un krēmīgas konfektes “Gotiņa” – tas noteikti ir jāpamēģina!

Lasi vēl: Recepte. Granātāboli šokolādē – īsts garšas baudījums!

 

SASTĀVDAĻAS:

  • 100 ml saldais krējums;
  • 3 ēdamk. iebiezinātais piens;
  • 130 g cukurs;
  • 1 šķipsniņa vanilīns;
  • 40 g sviests.

PAGATAVOŠANA. 

Ņem katlu ar biezu pamatu. Iebiezināto pienu sajauc ar saldo krējumu (20%), cukuru un vanilīnu.

Katlu liek uz nelielas uguns, pastāvīgi maisa. Kad masa sāk vārīties, uguni samazina līdz minimumam, turpina maisīt.

Pēc 10 minūtēm pievieno sviestu.

Masu vāra vēl 30 minūtes, kamēr tā sāk atgādināt vārīta iebiezināta piena konsistenci. Jo vairāk vāra, jo cietākas sanāk konfektes. Jāseko līdzi tam, lai masa nepiedegtu.

Formiņās ieklāj cepamo papīru, ieziež ar sviestu. Aizpilda tās ar gatavo masu, pēc 15 minūtēm konfektes liek ledusskapī atdzesēties.

 

Ja jums nav piemērotu formiņu, masu var klāt arī uz parasta cepamā papīra. Kad tā sastingt, to var sagriezt gabaliņos. 

Lasi vēl: Recepte. Krēms “Rafaello” – debešķīgs kārums!

Pievienot komentāru