Recepte. Mājās gatavota majonēze – ātri un vienkārši!

Majonēze ir tradicionāla salātu piedeva, taču tas ir izrādījies visnotaļ kaitīgs produkts cilvēka organismam, tāpēc ļoti daudzi ir pārstājuši to iegādāties. 

Veikala majonēze satur ļoti daudz kaloriju un izsauc apetīti. Klasiskā majonēze tiek gatavota no olīveļļas, citronu sulas, olu dzeltenumiem, cukura un sāls. Tas, ko mums pārdod veikalos, visnotaļ lielā mērā atšķiras no īstās majonēzes, tāpēc ir vērts to pagatavot pašu rokām mājas apstākļos, jo tas ir pavisam vienkārši, turklāt šāda majonēze nesaturēs konservantus, garšas pastiprinātājus un stabilizatorus.

Lasi vēl: Majonēze. Kā izvēlēties kvalitatīvāko?!

 

SASTĀVDAĻAS:

  • 4 olu dzeltenumi;
  • 400 ml eļļa (saulespuķu vai olīveļļa);
  • 1 tējk. sinepes;
  • 2 tējk. citronu sula;
  • 50 ml ūdens;
  • 1 tējk. cukurs;
  • 1 tējk. sāls.

PAGATAVOŠANA.

Vajadzēs 2 jēlus olu dzeltenumus un 2 vārītus, tāpēc 2 olas uzreiz izvāra un atdala dzeltenumus.

Ar blnedera vai miksera palīdzību sakuļ visus dzeltenumus kopā, pievieno sinepes, cukuru un sāli

Visu turpina kult, lejot klāt eļļu.

Kad masa sāk sabiezēt, lej klāt ūdeni, pēc tam citronu sulu. Nepārtrauc kult.

 

Tādu majonēzi var uzglabāt ne vairāk kā 3 dienas. Vislabāk ir to izmantot uzreiz, bet pēc tam taisīt svaigu. Var eksperimentēt arī ar garšām. Piemēram, pievienojot savas iecienītākās garšvielas, zaļumus, linsēklas vai tomātu pastu. 

Lasi vēl: Mīti un patiesība. Sviests – kaitīgs vai bezgala vērtīgs produkts?!

Pievienot komentāru