Recepte. Mājās gatavota pesto mērce – ātri un vienkārši!

Itāļu pesto mērce ir viena no populārākajām pasaulē. Tā tiek gatavota uz olīveļļas, bazilika un siera pamata. Klasiskajai šīs mērces receptei ir jau vairāk kā 200 gadu! 

Pesto mērce ideāli sader kopā ar makaroniem un gaļu. Tāpat to izmanto arī kā marinādi zivīm un reizēm pievieno dažādām zupām. Pesto pilnīgi noteikti katru ēdienu padara īpašu, piedodot tam īpašu pikantumu!

Lai gan mūsdienās pesto jau gatavā veidā var iegādāties lielveikalos, to var pagatavot arī pašu spēkiem mājas apstākļos. Tas ir vienkārši un ātri izdarāms, turklāt arī gala rezultāts pilnīgi noteikti būs daudz veselīgāks! Noteikti ir vērts pamēģināt!

Lasi vēl: Recepte. Mājās gatavota majonēze – ātri un vienkārši!

 

SASTĀVDAĻAS:

  • 3-4 ķiploku daiviņas;
  • 1 buntīte baziliks;
  • 40 g ciedru rieksti;
  • 100 ml olīveļļa;
  • 70 g parmezāns;
  • 1 šķipsniņa jūras sāls.

PAGATAVOŠANA.

Pēc klasiskās receptes pesto tiek gatavots piestā, taču varat izmantot arī blenderi.

Blendera traukā ielej olīveļļu, pievieno nomazgātu baziliku, attīrītas ķiploku daiviņas, ciedru riekstus un sarīvētu parmezānu.

Visas sastāvdaļas sablendē viendabīgā masā. Mērces konsistenci varat regulēt paši, pievienojot kādu no sastāvdaļām vairāk.

Lai labi garšo! 

Lasi vēl: Vērtīgākās zaļo zirnīšu īpašības; enerģijai un veselai sirdij!

Pievienot komentāru