Recepte. Mandarīnu pīrāgs – bezgala aromātisks un gards!

Ziema ir klāt, kas nozīmē to, ka pilnīgi noteikti ir sācies visīstākais mandarīnu sezonas laiks, un kuram gan negaršo mandarīni?!

Burvīgais aromāts, kas rada Ziemassvētku noskaņu ir sajūtams gandrīz ik uz soļa, turklāt tieši tāds ir arī šis pīrāgs – bezgala aromātisks un gards! Mandarīnu pīrāgs pilnīgi noteikti rotās gan svētku galdu, gan arī kalpos kā našķis pie tējas vai kafijas. Noteikti pamēģiniet! Jūs būsiet sajūsmā no šī burvīgā aromāta un garšas! Īsts Ziemassvētku gaidīšanas laika našķis, kas priecēs ikvienu – gan lielu, gan mazu!

Lasi vēl: Recepte. Šokolādes-apelsīnu torte; bezgala garda un aromātiska!

 

SASTĀVDAĻAS:

  • 3 mandarīni;
  • 300 kg kviešu milti;
  • 4 olas;
  • sāls pēc garšas;
  • 2 tējk. cepamais pulveris;
  • 180 g sviests;
  • 200 g cukurs;
  • 1 tējk. vaniļas cukurs;
  • 100 g kefīrs;
  • 20 g tumšā šokolāde.

PAGATAVOŠANA. 

Mīkstam sviestam pievieno cukuru un vaniļas cukuru. Iesit katru olu atsevišķi. Iesijā miltus, sāli un cepamo pulveri. Pielej kefīru un visu rūpīgi samaisa.

Mandarīnu daiviņas liek cepamās formas apakšā, kas ieziesta ar eļļu vai sviestu. Virsū lej mīklu.

Cep 40 minūtes 180 grādu temperatūrā.

Gatavu pīrāgu, kas jau pārlikts uz šķīvja, pārlej ar izkausētu šokolādi.

Lai labi garšo! 

Lasi vēl: Šokolādes kūka ar avenēm; satur tikai 30 g miltu!

Pievienot komentāru