Recepte. Sarkanvīna ledenes – neparasts našķis vīna cienītājiem!

Vai arī tu esi vīna cienītājs?! Ja jā, tad tu pilnīgi noteikti būsi sajūsmā no šīm ledenēm ar vīna garšu, turklāt tu tās vari pagatavot pašu spēkiem! 

Šīs ledenes ir visnotaļ viegli pagatavot, tās ir gardas un var kalpot arī kā dāvana svētkos, īpaši to novērtēs vīna cienītāji! It kā kaut kas vienkāršs, taču tajā pašā laika arī neparasts! Noteikti ir vērts pamēģināt, lai iepriecinātu gan sevi, gan savus mīļos! Būs vajadzīgas tikai pāris vienkāršas sastāvdaļas un mazliet tava laika, bet gala rezultāts tevi pilnīgi noteikti pārsteigs!

Lasi vēl: 8 nestandarta vīna izmantošanas veidi; skaistumkopšanā un pat dārzniecībā!

 

SASTĀVDAĻAS: 

  • 1,5 glāze sarkanais deserta vīns;
  • 150 g cukurs;
  • 3 ēdamk. ciete;
  • 1,8 tējk. sāls;
  • kociņi ledenēm.

PAGATAVOŠANA. 

Sarkanvīnu uz lēnas uguns nelielā katliņā silda, līdz šķidrums samazinās vismaz par 3 reizēm, aptuveni 20-25 minūtes. Pēc tam to noņem no uguns un pilnībā atdzesē. Katliņā samaisa cukuru, cieti, sāli un atdzisušo vīnu. Samaisa līdz viendabīgai masai. Uz vidējas uguns noved līdz vārīšanās stadijai, periodiski maisot līdz cukurs pilnībā izkusis. Šķidrumu lej formiņās, ieliek kociņus un atstāj ledenes sacietēt.

Lai labi garšo! 

Lasi vēl: Recepte. Gatavojam konfektes “Gotiņa” pašu rokām!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru