Recepte. Vistas maltās gaļas rulete ar spinātiem – gan ikdienai, gan svētku galdam!

SASTĀVDAĻAS:

  • 1 kg vistas fileja;
  • 100 g krējums;
  • 1 burkāns;
  • 3 olas;
  • 4 ēdamk. kviešu milti;
  • sāls pēc garšas;
  • malti melnie pipari pēc garšas;
  • 1/2 buntīte dilles;
  • 1/2 buntīte pētersīļi;
  • 200 g spināti;
  • 1 ēdamk. saulespuķu eļļa;
  • 200 g cietais siers;
  • 1 sīpols.

PAGATAVOŠANA.

Vistas fileju nomazgā un sablendē līdz tiek iegūta viendabīga masa.

Burkānu un sīpolu nomizo un sarīvē uz smalkas rīves. Pievieno vistas maltai gaļai un samaisa. Pievieno sāli un piparus.

Atsevišķā traukā sakuļ olas ar krējumu un pievieno vistas gaļas masai. Visu samaisa, pievieno miltus un sakapātus zaļumus.

Cepešpannā ieklāj cepamo papīru, ieziež ar saulespuķu eļļu un vienmērīgi izklāj vistas gaļas masu.  Liek līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī uz 35 minūtēm.

Spinātus ieliek traukā un aplej ar verdošu ūdeni, sasmalcina tos. Uz smalkas rīves sarīvē sieru.

Kamēr izceptā vistas gaļas plātsmaize ir karsta, centrā izliek spinātus un sieru, satin ruletē. Ļauj ruletei atdzist un pēc tam uz stundu ievieto to ledusskapī.

Izņem no ledusskapja, sagriež gabaliņos un pasniedz.

Lai labi garšo! 

Lasi vēl: Fotorecepte. Pildīta kabaču rulete!

Pievienot komentāru