Rīgas Dzemdību namā atklās jaunas dzemdību un grūtnieču apkopes telpas

Ceturtdien, 24.janvārī, plkst.13.00 Rīgas Dzemdību namā, Miera ielā 45 pēc vērienīgiem remonta darbiem svinīgi atklās mūsdienīgas dzemdību un grūtnieču aprūpes telpas.

Atklāšanas pasākumā piedalīsies Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, Rīgas Dzemdību nama valde un darbinieki, Veselības ministrijas pārstāvji un nozares speciālisti.

Jaunajās telpās dzemdētājām un viņu piederīgajiem radīta iespējami mājīga un komfortabla vide, kas palīdzēs īstenot mūsdienīgu, uz pacientu centrētu aprūpes koncepciju ar individualizētu un privātumu respektējošu aprūpi.

Jauno dzemdību un grūtnieču aprūpes telpu pārbūve, kā arī inovatīvu tehnoloģiju iegāde drošai dzemdību procesa vadīšanai veikta par Eiropas Reģionālās attīstības fonda, valsts budžeta un Rīgas Dzemdību nama finansējumu.

Pēdējo gadu laikā par Rīgas domes finansējumu veikta Dzemdību nama fasādes atjaunošana un siltināšana, logu un durvju nomaiņa, kā arī žoga un ceļa seguma remonts.

Rīgas Dzemdību nams ir valstī lielākā un modernākā dzemdību palīdzības un prenatālās aprūpes iestāde ar 70 gadus lielu pieredzi dzemdību palīdzības un ginekoloģisko pakalpojumu sniegšanas jomā. Dzemdību namā ik gadu tiek pieņemtas aptuveni trešdaļa no visām dzemdībām valstī.

Pērn, 2018.gadā, Rīgas Dzemdību namā piedzima 6028 mazuļi – 3148 zēni un 2880 meitenes.

Pasākumā laipni aicināti plašsaziņas līdzekļu pārstāvji. Jūsu ērtībām līdz plkst.12.30 pie Rātsnama, RTU pusē gaidīs mikroautobuss.

Pievienot komentāru