Rīgas Zooloģiskajā dārzā noskaidros šī gada lielākā ķirbja rekordu

“Maxima Latvija” ielūdz uz “Latvijas lielākā ķirbja čempionātu” šī gada 26.oktobrī plkst. 11.00 Rīgas Zooloģiskajā dārzā.

Jau trīspadsmito reizi čempionātā spēkavīri uz svariem liks desmit smagākos finālistus, lai noskaidrotu, kurš ir Latvijas brangākais ķirbis un vai tas pārspēj Latvijas līdzšinējo ķirbja rekordu, kas tika uzstādīts 2016.gadā un pieder 404 kg smagam ķirbim no Kūrmales pagasta, Kuldīgas novadā.

Šogad čempionātam tika pieteiktas 30 dižogas, no kurām finālā piedalīsies 10 smagākie ķirbji. Pēc uzvarētāju noteikšanas, ķirbji tiks nodoti Rīgas Zooloģiskajam dārzam, lai dzīvnieki varētu mieloties ar to launagā.

Šogad “Maxima Latvija” čempionāta ietvaros sadarbojas ar Jaņa Rozentāla mākslas vidusskolu, kuras audzēkņi no ķirbjiem veidos mākslas darbus. Čempionāta viesi varēs balsot par skaistāko mākslasdarbu. Savu simpātijas balvu piešķirs arī bloga “Mēs ar brāli kolosāli” autori un “Vitamīnu brigādes” eksperti. “Vitamīnu brigāde” ir “Maxima Latvija” īpaša iniciatīva ar mērķi pievērst sabiedrības uzmanību sabalansētam un veselīgam uzturam.

Pievienot komentāru