Jaunākās ziņas par Kristīni Misāni

JAUNĀKĀ INFORMĀCIJA!
Tikai 48 stundas pirms tiesas par atbrīvošanu, 12. februārī Kristīni izdos Dienvidāfrikai kriminālvajāšanas uzsākšanai. Prasību spēkā uztur Dānijas prokuratūra, kura šobrīd ar visiem iespējamiem līdzekļiem mēģina panākt, lai Kristīne tiktu izdota Dienvidāfrikai. Tāpēc no šodienas Kristīne sāk badastreiku, lai pievērstu uzmanību Eiropas Savienības pilsoņa tiesību ievērošanai, kas aizliedz izdošanu uz 3. pasaules valstīm. Šis lēmums 48 stundas pirms tiesas sēdes ir spļāviens gan Kristīnei, gan Latvijai un vēl jo vairāk apstiprina bažas, ka Dāniju un Dienvidāfriku vieno politiska vienošanās, par kuras upuri kļuvusi Kristīne.

 

Kristīne Misāne kopš 2003. gada dzīvoja un strādāja Mozambikā, kur veiksmīgi izveidoja savu biznesu. 2011. gadā sieviete iepazinusies ar Dienvidāfrikas pilsoni un pēc 4 gadiem pārim piedzima meitiņa. Tāpat ģimenē dzīvoja Kristīnes dēls no viņas pirmās laulības. Konflikta situācija sākusies, kad sieviete atteikusies civilvīram aizdot lielu naudas summu. Tad viņš sācis vardarbīgi izturēties gan pret Kristīni, gan pret abiem ģimenes nepilngadīgajiem bērniem.

 

2017. gada 1. martā Kristīne Dienvidāfrikas tiesā panāca pagaidu tiesisko aizsardzību no sava civilvīra. Tomēr civilvīrs turpināja viņu pazemot un draudēt, fiziski iespaidot. Vīrietis uz mutiskas liecības pamata panāca tiesneša lēmumu par bērna atņemšanu mātei. Šis fakts jau vien liecina par korumpētību un beztiesiskumu Dienvidāfrikas Republikā.

 

2018. gada maijā Kristīne Dienvidāfrikā piedzīvoja vardarbīgu uzbrukumu, kura laikā viņa tika izvarota un uzbrucēji draudēja izdarīt to pašu ar meitiņu, kura tobrīd bija blakus, tāpēc, rūpējoties par savu un savu bērnu drošību un dzīvību, 2018. gada maijā Kristīne nolēma meklēt patvērumu Latvijā.

Pievienot komentāru