Trīs Sultāna Suleimana pirmsnāves vēlēšanās pārsteidza viņa padotos! Pārsteigs arī Jūs!

Dzīve ir neprognozējama un mēs nekad nevaram zināt, kurā brīdī mums būs lemts aiziet. Nāves priekšā visi ir vienādi: gan nabagais, gan bagātais. Nāve nešķiro. Šī Sultāna gudrība iemācīs tevi izbaudīt un cienīt katru dienu, kura tev ir atvēlēta.

Pirms savas nāves, guļot gultā Sultāns Suleimans pasauca savu armijas vadītāju un lika viņam izpildīt trīs pirmsnāves vēlēšanās:

Viņš vēlējās, lai viņa zārku nes tikai labākie ārsti no Osmaņu impērijas.
Laikā, kad tiek nests viņa zārks jākaisa zelta monētas un dārgakmeņi.
Sultāns vēlējās, lai visiem būtu redzamas viņa rokas.
Armijas galvenais vadītājs izdzirdot šādas vēlmes bija nesaprašānā.

 

Uz ko Sultāns Suleimans atbildēja:

“Ļaujiet, lai labākie ārsti un dziednieki nes manu zārku, lai visi redzētu to, ka pat viņi ir bezspēcīgi nāves priekšā. Kaisiet manis nopelnīto zeltu, lai ikviens redz, ka bagātību ko mēs saņemam dzīves laikā, nevaram paņemt līdz.

Ļaujiet ikvienam redzēt manas rokas, lai viņi var redzēt, ka: “Pat visas pasaules valdnieks Sultāns Suleimans no šīs dzīves aiziet ar tukšām rokām.

Šīs trīs Sultāna vēlēšanās vēlreiz pierāda to, ka dzīve ir neprognozējama. Mīliet, cieniet savus tuvos! Nešķiro vai bagāts, vai nabags. Lai arī cik naudas tev ir, vienmēr ir jāpaliek par cilvēku. Ja piekrīti, tad padalies ar šo gudrību arī ar saviem draugiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru