Valrieksti – omega-3 taukskābju un joda avots!

Par valriekstiem jeb grieķu riekstiem tautas medicīnā klīst leģendas, bet to popularitāte dažādu tautu virtuvēs ir izskaidrojama ar šo riekstu neparasto un piesātināto garšu.

Austrumu medicīnā ļoti veiksmīgi tiek praktizēta ārstēšana ar šiem riekstiem, bet Kaukāzā valriekstu koks tiek uzskatīts par svētu.

Valrieksti ir patiešām vērtīgi, tāpēc šos riekstus var dēvēt par karaliskiem, un mēs vēlamies tevi iepazīstināt ar valriekstu vērtīgākajām īpašībām.

Lasi vēl: Vērtīgākās rozīņu īpašības; veseliem zobiem un sirdij!

 

Stimulē galvas smadzeņu darbību 

Pēc savas formas valrieksts ir ļoti līdzīgs smadzenēm, kas ir izraisījis baumas par to, ka šis produkts ir īpaši vērtīgs cilvēka prātam. Tas ir viens no retajiem gadījumiem, kad mīts izrādās patiesība, jo valrieksti ir spējīgi stimulēt smadzeņu aktivitāti. Omega-3 taukskābes, kas lielā daudzumā atrodamas valriekstos, piedalās galvas smadzeņu šūnu veidošanā.

Rada sāta sajūtu

Valrieksti ir kalorijām bagāts produkts. 100 g valriekstu satur 654 kalorijas, kas ir divas reizes vairāk par kaloriju daudzumu makaronos vai griķos. Valrieksti tiek sagremoti ļoti lēni, tāpēc tie pietiek ļoti ilgam laikam. Starp pusdienām un brokastīm nav labākas uzkodas par valriekstiem. Tas uzturēs enerģijas balansu un neļaus kuņģim palikt tukšam.

Samazina sirds-asinsvadu slimību risku 

Zinātnieki ir pierādījuši, ka valrieksti uzlabo tā šūnu slāņa darbību, kas klāj asinsvadus. Tāpat tie stabilizē asinsspiedienu un samazina trombu attīstības risku.

Uzlējumu, kura pagatavošanai izmanto zaļus valriekstus, izmanto stenokardijas, aritmijas un infarkta ārstēšanai. No zaļiem valriekstiem vāra arī ļoti garšīgu ievārījumu.

Izmanto kosmetoloģijā 

 

Valriekstu eļļu lieto ne tikai medicīniskos nolūkos, bet arī kosmētiskos, jo tai piemīt atjaunojoša iedarbība uz ādu, kā arī tā stiprina matus un nagus. Uz valriekstu eļļas bāzes taisa sejas maskas ar pretiekaisuma iedarbību, kas der visiem ādas tipiem. Šī eļļa ļoti viegli uzsūcas un padara ādu zīdainu.

Bagātina organismu ar jodu 

Augstais joda saturs valriekstos izskaidro tā vērtību cilvēkiem, kas cieš no vairogdziedzera slimībām. Jods regulē vielmaiņu cilvēka organismā un bez tā mūsu dzīve nav iespējama.

Lasi vēl: Ingvera maska matiem – rezultāts redzams jau pēc pirmās lietošanas reizes!

Pievienot komentāru