Vecmāmiņas recepte – plovs, kas pagatavots maisā. Tādu tu vēl nebūsi ēdis!

Vecmāmiņa jau sen vairs nav starp mums, bet pa svētkiem un brīvdienām tagad gatavoju plovu es. Pēc tās pašas vecmāmiņas receptes, bet izmantojot vienu viltību. Un šī viltība ir – maiss cepšanai.

Ēdiens, pagatavots maisā, sanāk neizsakāmi garšīgs, sulīgs un aromātisks. Bet pats galvenais – pagatavošana kļūst daudz vienkāršāka, jo plovs maisā nepiedeg, nesalīp, ēdiena gatavošanas laikā nav nepieciešams neko maisīt, un panna, kurā ievietots maiss, saglabājas tīra.

Kā pagatavot plovu krāsnī

Sastāvdaļas:

  • 400 g rīsi
  • 600 g gaļa (fileja)
  • 1 l ūdens
  • 3 sīpoli
  • 1-2 burkāni
  • 2 ķiploku daiviņas
  • 1,5 tējkarote garšviela plovam
  • 0,5 – 1 tējkarote kurkuma
  • 0,5 – 1 tējkarote saldā paprika
  • 1,5 tējkarotes bārbeles ogas
  • 1 tējkarote sāls
  • 100 ml augu eļļas

Pagatavošana

Kārtīgi nomazgā rīsus aukstā ūdenī (ne mazāk kā 6 – 7 reizes). Rīsi derēs jebkāda veida (viss atkarīgs no tavas gaumes).

Sīpolus sagriež gabaliņos, burkānus sagriež “salmiņos”, vai arī sarīvē uz rīves.

Gaļa plovam derēs jebkāda. To nomazgā un sagriez gabaliņos. Ar augu eļļu uzkarsētā pannā apcep gaļu, kamēr iztvaicējas viss šķidrums un gaļa iegūst zeltainu nokrāsu. Cepšanas ilgums varētu būt 7 minūtes. Nav nepieciešams pievienot sāli.

Pārnes gaļu uz atsevišķu trauku. Pielej pannā vēl nedaudz eļļas un pievieno sīpolus un burkānus. Apcep, kamēr tie  kļūst mīksti.

Traukā, kurā jau ir pievienota gaļa, pievieno sīpolus, burkānus un novārītos rīsus. Pievieno garšvielas: garšvielu plovam, saldo papriku, kurkumu, bārbeles ogas, sāli. Visu labi samaisi.

Nogriež maisu cepšanai (aptuveni 50 – 60 centimetrus), tajā ievieto plova sagataves, visu pārlej ar karstu ūdeni. Aiztaisi maisu ciet.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem un ievieto tajā plovu. Šajā temperatūrā plovam jāatrodas cepeškrāsnī stundu.

Labu apetīti!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Panna</cite>

    Vecmāmiņas pasaciņa. Kad vēl bij dzīva vecmāmiņa, nebija cepšanai domāto maisu. Kāpēc tā jāmuld?

Pievienot komentāru