Vidusskolēni aicināti piedalīties konkurences tematikai veltītā stop-motion video konkursā

Konkurences padome (KP) atgādina, ka līdz 16. novembrim Latvijas vidusskolēni aicināti piedalīties stop-motion video konkursā “Konkurencē labāk vairāk”.

Konkursa uzdevums ir individuāli vai skolēnu grupā līdz trim dalībniekiem sagatavot stop-motion video, kurā oriģinālā veidā atspoguļoti ieguvumi, kas rodas, ja godīgā konkurencē piedalās vairāk nekā viens spēlētājs.

Zemākas cenas par precēm un pakalpojumiem, plašākas izvēles iespējas iedzīvotājiem, augstāka kvalitāte, kā arī straujāka inovāciju rašanās – šie ir galvenie ieguvumi no vairāku uzņēmumu savstarpējās sāncensības. Jo lielāks skaits efektīvu uzņēmumu, kas piedāvā savas preces un pakalpojumus, jo straujāka tirgus attīstība un plašākas iespējas patērētājiem.

Lai veicinātu izpratni par brīvā tirgus ekonomiku un godīgas konkurences principiem, KP aicina Latvijas vidusskolēnus piedalīties iestādes rīkotajā stop-motion video konkursā. Skolēniem ir uzdevums oriģinālā veidā sagatavot 45 sekunžu līdz divu minūšu garu stop-motion video (video, kas izgatavots no fotogrāfijām) par tēmu “Konkurencē labāk vairāk”, atspoguļojot ieguvumus no plaša skaita uzņēmumu godīgas sāncensības. Video ir jābūt labā kvalitātē, tomēr tas var nebūt veidots ar profesionālo tehniku. Tāpat video drīkst būt iekļauti gan cilvēki, gan dažādi objekti.

Video līdz š.g. 16. novembrim ir jāsūta uz e-pasta adresi [email protected], pievienojot īsu aprakstu par sagatavoto darbu. Trīs labāko video autori Pasaules Konkurences dienā, 5. decembrī, tiks apbalvoti ar galda spēļu veikala dāvanu kartēm.

Konkursa norises laiks ir no 2018. gada 15. oktobrim līdz 16. novembrim.

Pievienot komentāru