Viegli pagatavojams un gards pīrāgs ar āboliem un ogām!

Katrai saimniecei arsenālā ir kāda pīrāga, rauša vai kūciņas recepte, taču nekad nenāk par ļaunu šos recepšu krājumus papildināt!

Tāpēc šoreiz vēlamies tevi iepazīstināt ar kāda viegli pagatavojama, taču arī bezgala garda pīrāga recepti! Šis pīrāgs ir ne tikai bezgala vienkāršs, bet arī ļoti labi izskatās, turklāt satur ogas un ābolus, ar ko daba mūs šobrīd ļoti dāsni lutina.

Lasi vēl: Izgaršo vasaru! Pudiņš ar jāņogu mērci – bauda tavām garšas kārpiņām!

 

SASTĀVDAĻAS:

  • 4 olas;
  • 4 ēdamk. kviešu miltu;
  • 125 g cukura;
  • 1/2 tējk. sodas;
  • 1/2 tējk. citronu sulas;
  • 1/2 kg ābolu;
  • 1/2 tējk. kanēļa;
  • 200 g krējuma;
  • 2 glāzes ogu.

Lasi vēl: Bumbieru kūka ar mandelēm – gaisīga un bezgala garda!

PAGATAVOŠANA. 

1. 100 g cukura sakuliet ar olām. Tad, kad apjoms ir 2 reizes palielinājies, nolieciet to malā.

2. Pagatavojiet pildījumu. Nomazgājiet ābolus, izņemiet serdes un sagrieziet tos plānās šķēlītēs. Apkaisiet ar kanēli. Iespējams arī cits pildījuma variants – nomazgājiet 100 g žāvētu aprikožu un 50 g rozīņu. Žāvētās aprikozes sagrieziet uz pusēm, samaisiet visu. Abiem pildījumiem var pievienot arī riekstus.

3. Olu maisījumā iesijājiet miltus un atkal sakuliet to. Sodu samaisiet ar citronu sulu, pievienojiet to mīklai un samaisiet.

4. Ar silikona lāpstiņas palīdzību ieziediet formas pamatni ar sviestu. Vienmērīgi sadaliet pildījumu. Lejiet pāri mīklu, izlīdziniet. Jācep 20-25 minūtes 180-200 °C. Pīrāgam ir jākļūst viegli brūnam.

5. Krējumu sajauciet ar atlikušo cukuru un ogām.

6. Izņemiet pīrāgu, pārlejiet to ar krējuma-ogu maisījumu. Cepiet vēl 5-7 minūtes.

Pievienot komentāru