Pavisam drīz mūs priecēs āboli, bumbieri un citas rudens veltes, tāpēc mēs tā laicīgi tevi vēlamies iepazīstināt ar kādas burvīgas kūkas recepti, kuru pilnīgi noteikti vari pagatavot arī tagad!
Bumbieru kūka ar mandelēm – ne tikai izklausās gardi, bet arī kūst uz mēles! Protams, ka vislabāk tā noteikti garšos ar Latvijā audzētajiem bumbieriem, taču vari izmēģināt arī veikalā pirktos “ārzemniekus”. Šīs kūkas pagatavošana tev prasīs aptuveni 1,5 h, taču tas pilnīgi noteikti būs tā vērts! Pamēģini!
Lasi vēl: Izgaršo vasaru! Pudiņš ar jāņogu mērci – bauda tavām garšas kārpiņām!
SASTĀVDAĻAS:
- 2 lieli, stingri, nomizoti un gabaliņos sagriezti bumbieri;
- 1 tējk. citronu sulas;
- 50 g pūdercukura;
- 200 g sviesta mīklas;
- 3-4 ēdamk. aprikožu vai plūmju džema;
- 50 g mīksta margarīna;
- 1 vidēji liela ola;
- 50 g miltu;
- 50 g maltu mandeļu;
- 30 g skaidiņās sagrieztu mandeļu;
- pūdercukurs rotājumam.
PAGATAVOŠANA.
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 °C (regulētāja stāoklis 3-4). Bumbierus sajauc ar citronu sulu un 1 tējkaroti pūdercukura.
2. Uz virsmas, kas nedaudz pārkaisīta ar miltiem, plāni izveltnē sviesta mīklu un liek to zemā saliekamajā kūkas formā (apm. 20 cm diametrā) ar izņemamu dibenu. Visu uz 10 minūtēm ieliek ledusskapī. Mīklu pārklāj ar cepamo papīru, uz tā var uzbērt pupiņas, lai papīrs neuzrullētos uz augšu un mīkla neuzpūstos, un cep 15 minūtes. Noņem no pannas papīru un pupiņas un cep kūku vēl 5 minūtes vai tik ilgi, līdz mīkla kļūst brūngana. 5 minūtes atdzesē.
3. Mīklu pārklāj ar džemu un virsū uzliek bumbierus. Margarīnu un atlikušo cukuru saputo vieglā un gaisīgā masā, pievieno olu, miltus un maltās mandeles. Puto, kamēr iegūst mīkstu, drumstalainu mīklu. Šo mīklas maisījumu pārlej pār bumbieriem, virsū uzber mandeļu skaidiņas un cep 30 minūtes vai ilgāk, līdz viss ir gatavs un zeltaini brūns. 10 minūtes atdzesē, liek uz šķīvjiem un pārkaisa ar pūdercukuru.