Vienkārši pagatavojams, bet ļoti garšīgs kēkss – grēks nepagaršot!

Pati populārākā konditorijas izstrādājuma recepte internetā. Šo kēksu var aprakstīt divos vārdos: “vienkārši” un “garšīgi”

Kēksu var papildināt ar rozīnēm, riekstiem, žāvētiem augļiem vai pārkaisīt ar pūdercukuru. Cepšanas laikā tava māja piepildīsies ar loti smaržīgu un gardu aromātu! Šo kēksu var lieliski apvienot ar tasi karstas tējas vai pienu.

Sastāvdaļas:

4 olas (auksts no ledusskapja);

8 ēdamkarotes cukurs;

8 ēdamkarotes milti;

8 ēdamkarotes augu eļļa;

1 tējkarote cepamais pulveris (sajauc ar miltiem);

1 ēdamkarote citronu sula;

½ tējkarote sāls;

2-3 ēdamkarotes kakao;

citrona miza vai vaniļa – pēc garšas.

Pagatavošana:

Sakul olu dzeltenumus ar cukuru. Kad cukurs ir pilnīgi izšķīdis, pievieno augu eļļu, saputotus olu baltumus un miltus ar cepamo pulveri (tu vari pievienot citrona miziņu vai vanilīnu un šķipsniņu sāli).

Mīklu sajauc ar koka karoti un ielej ¾ no mīklas cepšanas traukā, kas ieziests ar sviestu un pārkaisīts ar miltiem. Pievieno atlikušajai ¼ mīklas kakao. Šo mīklu arī izlej formā.

Izmantojot dakšiņu, mīklā ieliec riekstus (veselus vai sasmalcinātus). Cep kēksu vidējā temperatūrā apmēram 45 minūtes (pirmās 20 minūtes pēc tam, kad tas ir ievietots cepeškrāsnī, neatver cepeškrāsns durvis).

Nosaki kēksa gatavību, izmantojot zobu bakstāmo. Izņem gatavo kēksu no cepeškrāsns un ietin pārtikas plēvē.

Lai pagatavotu divus kēksus, vienkārši divkāršo sastāvdaļu daudzumu.

 

Pievienot komentāru