Vienkārši un ātri pagatavojama tomātu krēmzupa – īsts garšas baudījums!

Tomāti viennozīmīgi ir vieni no visiecienītākajiem dārzeņiem, kurus regulāri iegādājas gandrīz katrs no mums! Tie spēj apburt ne tikai ar garšu daudzveidību, bet ir arī bezgala vērtīgi!

Pārsvarā mēs to esam raduši lietot svaigā veidā – salātos, kā uzkodu, taču šoreiz mēs tevi vēlamies iepazīstināt ar kādas bezgala gardas un krēmīgas zupas recepti! Tu pilnīgi noteikti būsi sajūsmā, jo tā ir ne tikai īsts baudījums tavām garšas kārpiņām, bet arī ļoti vienkārši un ātri pagatavojama!

Lasi vēl: 10 vērtīgākās tomātu īpašības; palīdz uzlabot ne tikai cilvēka fizisko, bet arī psihisko stāvokli!

 

SASTĀVDAĻAS: 

  • 800 g tomātu;
  • 200 g paprikas pākšu;
  • 1 liels sīpols;
  • 2 ķiploka daiviņas;
  • 100 ml sarkanvīna;
  • 1 ēdamk. sasmalcinātu bazilika lapu;
  • malti melnie pipari;
  • šķipsniņa cukura;
  • 1/4 tējk. malta koriandra;
  • sāls;
  • 250 ml dārzeņu buljona;
  • 2 ēdamk. olīveļļas.

Lasi vēl: Diētiskās vistas gaļas kotletes ar kabačiem un rīsiem!

PAGATAVOŠANA.

Uzkarsētā eļļā viegli apcep sasmalcinātu sīpolu, ķiploku un paprikas gabaliņus, pievieno garšvielas, nomizotas tomātu daiviņas un uz vidējas uguns sautē apmēram pusstundu. Pielej buljonu. Zupu sakuļ ar maisītāju. Pieliek sasmalcinātas bazilika lapas, sāli, cukuru un vēlreiz uzvāra. Pielej vīnu. Pasniedzot rotā ar bazilika lapām.

Piezīme. Zupai var pievienot arī saldo vai skābo krējumu, kā arī jogurtu!

Pievienot komentāru