Vismazākais tētis pasaulē: britu aktierim piedzimusi meita, kas ir tikai uz pusi mazāka par savu tēvu

Kad 30 gadus vecais britu aktieris Džeimss Lasteds precējās ar Hloju, viņam nācās stāvēt uz kāpnītēm, lai raudzītos savas mīļotās acīs vienā līmenī. 2019.gada aprīlī pārim piedzima mazulis, un tādējādi Džeimss kļuva par mazāko tēti pasaulē.

Džeimss Lasteds (James Lusted) piedzima ar iedzimtu pundurismu. Ģenētiski definētais pundurisms nav sastopams tik bieži, kā hormonālu traucējumu izraisītais, un šādos gadījumos nākas runāt par iespējamām patoloģijām gēnu līmenī. Par punduri cilvēks tiek uzskatīts tad, ja viņa augums ir mazāks par 147 cm. Tagad, kad Džeimsam ir 30 gadi, viņa augums ir 109 cm.

Džemsa sieva – 25 gadus vecā Hloja ir gluži normāla auguma. Un tad, kad viņa palika stāvoklī, pāris, protams, pārdzīvoja, kādi būs viņu pēcnācēji. Un, tā kā Džeimsa gadījumā slimība ir iedzimta, tad bija pilnīgi iespējams, ka arī bērns mantos šo kaiti. Protams, viņi savu bērnu mīlētu jebkurā gadījumā, taču Hloja un Džeimss ļoti alka izdzirdēt, ka viņu bērns ir piedzimis normāls.

“Kad Olīvija ieradās pasaulē, mani tik ļoti pārņēma jūtas. Es pat nezinu, kā to aprakstīt vārdiem. Kad medmāsa man ielika viņu rokās, es biju gatavs mirt viņu abu dēļ. Ko es vēl varu teikt.”

Meitenīte piedzima pilnīgi vesela. Viņa piedzimstot svēra 3,7 kg, un nekādu redzamu problēmu ar veselību bērnam nebija. “Ārsti mums pateica, ka iespējas mazulītei mantot pundurismu ir ļoti niecīgas. Tas varētu būt iespējams vienīgi tad, ja pundurisma gēns būtu ne tikai man, bet arī Hlojai.”

“Mēs vērsāmies pie ģenētiķiem un veicām pilnu mūsu genoma un visu hromosomu analīzi. Taču patiesībā mums ir vienalga, vai bērnam būs pundurisms vai nē, mēs saprotam, kas var būt sagaidāms, un mēs vienkārši esam ļoti laimīgi, kļūstot par vecākiem,” – žurnālistiem stāstīja Džeimss, kad viņa sieva vēl bija stāvoklī.

Šobrīd Džeimss labprāt pavada laiku kopā ar meitu. Pagaidām viņš bez pūlēm var viņu noturēt uz rokām, lai gan jau tagad meitenīte ir tikai uz pusi mazāka par savu tēti. “Mums ir ļoti paveicies, ka saņemam lielu atbalstu no savas ģimenes, tad es nepārdzīvoju,” – saka Džeimss.

Pagājušajā gadā Džeimss pabeidz filmēšanos seriālā britu kanālā S4C, kur viņš atveidoja goblinu, un tagad izmēģina sevi lomā seriālā “Oza zemes burvis”. Bez tam viņš ir arī Lielbritānijas Konservatīvās partijas padomnieks. Hloja strādā par pasniedzēju un domā turpināt strādāt. “Mēs esam laimīgi vecāki, un esam priecīgi, ka mūsu darbs ļauj mums pielāgot grafikus un nepārpūlēties.”

Džeimss piebilda, ka pagaidām vecāku rūpes norit veiksmīgi – mazulīte naktīs guļ un neniķojas. “Nākotnē mēs gribētu vairāk bērnu, taču šobrīd izbaudām katru mirkli kopā ar Olīviju.”

COMMENTS

Pievienot komentāru