Zemesriekstu šerberts – tikai 4 sastāvdaļas un nedaudz tava laika!

SASTĀVDAĻAS: 

  • 1 glāze zemesrieksti;
  • 1 glāze piens;
  • 3, 5 glāzes cukurs;
  • 80 g sviests.

PAGATAVOŠANA.

Pienu sajauciet kopā ar 3 glāzēm cukura un lieciet uz lēnas uguns, vāriet pusstundu, laiku pa laikam apmaisot.

Uz pannas vai cepešpannas viegli apcepiet zemesriekstus. Ja zemesrieksti nebija nolobīti jau pirms tam, atdaliet tos no miziņas.

Piena un cukura maisījumam, kas pārvēršas karamelē, pievienojiet pārējo cukuru un vāriet vēl stundu, pēc tam pievienojot sviestu un ņemiet nost no uguns.

Ņemiet trauku, piemēram, cepšanai paredzēto, ieklājiet tajā cepamo papīru un izkaisiet zemesriekstus, pēc tam lejot tiem pāri karameļu maisījumu.

Nolieciet šerbertu vēsā vietā, līdz tas pilnībā atdziest un sastingst. Gatavs!

Lai labi garšo!

Lasi vēl: Mājas rulete – tikai 4 ēdamkarotes miltu un ļoti daudz augļu!

Pievienot komentāru