Mājas rulete – tikai 4 ēdamkarotes miltu un ļoti daudz augļu!

Ja jūs nekad neesat gatavojušas ruleti, tad, visticamāk, jums tas var likties kaut kas ļoti sarežģīts, taču tā nebūt nav!

Vēlamies jums piedāvāt kādas patiesi gardas ruletes recepti, kas ir pavisam vienkārši un arī visnotaļ ātri pagatavojama, turklāt šeit pilnīgi noteikti var likt lietā fantāziju un variēt ar sastāvdaļām!

Pats labākais ir tas, ka šī rulete satur ļoti maz miltu, toties augļu tajā ir ne mazums, turklāt tos var izvēlēties pēc savas gaumes un vēlmēm. Ja ņemat kādus diezgan saldus augļus vai ogas, tad cukurs būs nepieciešams mazāk!

Lasi vēl: Gatavojam krājumus ziemai! Bezgala gards plūmju ievārījums!

 

SASTĀVDAĻAS:

  • 4 ēdamk. kviešu miltu;
  • 3 ēdamk. cukura;
  • 5 g vaniļas cukura;
  • 0,25 tējk. cepamā pulvera;
  • 4 ēdamk. saulespuķu eļļas;
  • 4 olas;
  • 2 āboli;
  • 10 žāvētas plūmes;
  • kanēlis pēc garšas;
  • pūdercukurs pēc garšas;
  • 1 ēdamk. sviesta.

Lasi vēl: Fotorecepte: Rulete “Bounty” – vienkārši, ātri un gardi!

PAGATAVOŠANA.

1. Plūmes aplejiet ar karstu ūdeni, uzlieciet virsū vāciņu un ļaujiet tām nostāvēties 1,5-2 stundas.

2. Olu baltumus atdaliet no dzeltenumiem. Dzeltenumus samaisiet kopā miltiem, cepamo pulveri, vaniļas cukuru un saulespuķu eļļu.

 

3. Baltumus sakuliet putās, pakāpeniski pievienojot cukuru. Ar silikona lāpstiņas palīdzību ļoti akurāti pievienojiet dzeltenumus baltumiem.

4. Ābolus nomizojiet, izņemiet serdes un sagrieziet sīkos kubiņos. Plūmēm izņemiet kauliņus (ja nepieciešams), smalki sakapājiet mīkstumu.

5. Cepešpannā ieklājiet cepamo papīru. Iesmērējiet to ar sviestu. Lieciet virsū augļus, apkaisiet tos ar maltu kanēli, pārlejiet pāri mīklu un uz 15-20 minūtēm lieciet cepeškrāsnī (180 °C).

6. Gatavo plātsmaizi izņemiet no cepeškrāsns un ļoti rūpīgi atdaliet to no papīra. Vēl karstu sāciet tīt ruletē. Ļaujiet tai atdzist. Pirms pasniegšanas pārkaisiet ar pūdercukuru.

Pievienot komentāru